Tiger bevestigt deelname Masters 2022

Ons gewaardeerde lid Friso Leunge stuurde de volgende bijdrage:

Wereldwijd sombere reacties op het recente eenzijdige ongeluk van Tiger Woods, waarbij zijn linker- en vooral rechterbeen en enkel ernstig beschadigd raakten. ‘De kans dat we de golfer Tiger Woods voor het laatst in actie hebben gezien is groot’, schrijft de doorgaans toch zo optimistische Martijn Paehlig in zijn NVGJ-column: ‘Ons resten nog de herinneringen’. 

Met als risico dat ik weer een jaar lang door iedereen word uitgelachen: natuurlijk is dit niet het einde van Tiger en natuurlijk gaat het hem lukken om weer competitief golf te spelen. Zijn beenbreuken zijn stevig gefixeerd met metalen pennen en zullen gewoon genezen. En ja: die enkel zal waarschijnlijk altijd een probleem blijven. Een complex gewricht waarvan het kraakbeen bij dit soort blessuren voor chronische pijn kan zorgen.

Maar pijn kun je verbijten, belangrijker is dat hij straks weer enige mobiliteit terugkrijgt in het gewricht. Met hulp van de beste artsen die hij ongetwijfeld tot zijn beschikking heeft, acht ik de kans daarop groot. Het is bovendien zijn rechterenkel dus in zijn swing zal zelfs iets minder mobiliteit voor hem als rechtshandige golfer geen onoverkomelijke belemmering hoeven te zijn. Een ronde pijnvrij wandelen zit er niet meer in maar hoe lang is het geleden dat hij überhaupt pijnvrij een ronde liep? Ik kan veel voorbeelden noemen met misschien als meest aansprekende het jaar 2008 waar hij kort na de Masters een knieoperatie onderging en na slechts twee maanden revalidatie het US Open speelde en won – na een 18 holes play-off tegen Rocco Mediate. Twee dagen later maakte hij bekend dat hij tijdens zijn revalidatie een dubbele stressfractuur (een breuk als gevolg van overtrainen) had opgelopen in zijn linker scheenbeen en dat zijn knie opnieuw geopereerd moest worden. Geen van de 12.000 stappen die hij tijdens elk van de 5 ronden op het US Open had gezet was voor hem pijnvrij geweest.

En dan het nu. De beste golfer aller tijden staat wederom een zware fysieke en mentale taak te wachten, misschien wel de zwaarste uit zijn carrière. Allereerst zal hij geduld moeten hebben om de open wonden te laten genezen en het bot van zijn gehavende benen te laten aangroeien. En dan na het verwijderen van de metalen pinnen en schroeven maandenlang een intensieve therapie om weer te leren lopen. En pas daarna zal hij de golfclubs weer uit de tas kunnen halen. 

Ik denk dat maar heel weinig topsporters, zeker boven de 45, het zouden kunnen opbrengen om uit zo’n dal weer te proberen terug te komen aan de top. Maar dit is Tiger. Iemand die in zijn leven al vaker voor fysieke uitdagingen heeft gestaan. Die al meerdere keren door vriend en vijand is afgeschreven. Die energie put uit het onmogelijke. En een mens met een missie: hij is nog maar één zege verwijderd van het passeren van Sam Snead als golfer met de meeste overwinningen. Aan het Major-record van Nicklaus zal hij nog niet denken maar Tiger die meedoet aan de Masters van 2022? Reken er maar wel op.

Friso Leunge

 

Reacties

Tijger

Positieve reactie, Friso! Ik geloof ook in herstel van Tiger, hij is altijd positief. Met zo'n instelling win je meestal. Daar kan ik over meepraten.

Na het zien van de tweedelige

Na het zien van de tweedelige documentaire Tiger van HBO Sport (te zien via Ziggo) nog meer respect voor het afzien van deze man. De militaire opvoeding door vader Earl resulteerde in een periode waarbij Tiger ging meetrainen met de Seals, de meest geharde vechtersbaas van de Amerikaanse strijdkrachten. Woods komt zeker terug voor the love of the game en… voor nummer 19. Het record aantal Majors