Seizoensontknoping opnieuw op zijn kop

De nieuwe en strengere covidmaatregelen hebben ook het bestuur genoodzaakt het restant van het seizoen nogmaals tegen het licht te houden. Nog maar enkele weken nadat we een aangepast slot hadden gepresenteerd, moesten we alweer terug naar de tekentafel, daartoe genoodzaakt door de ‘lockdown-light’ zoals eerder deze week aangekondigd.

Over het resterende programma moeten we het volgende mededelen:

De 1e Christiane Trophy op het Rijk van Nunspeet, op maandag 26 oktober, gaat na overleg met alle betrokkenen, door met tal van beperkende voorwaarden. De ruim dertig inschrijvers zijn hiervan inmiddels per mail over op de hoogte gesteld. We willen benadrukken dat de voorwaarden strikt moeten worden nageleefd om onze gastheer niet in verlegenheid te brengen. Het zal daardoor een NVGJ-dag als nooit tevoren worden, waar evenwel wel ‘gewoon’ de beslissingen voor de finale van het seizoen zullen vallen.

De Duca del Cosma Masters was al uit de kalender gehaald en er wordt nog gezocht naar een alternatieve speeldatum en baan voor in elk geval de finalisten in A en B. Gelet op de beperkende maatregelen sluit het bestuur niet uit dat deze zestien man/vrouw wellicht pas begin 2021 strijden om de titel Golfer van het Jaar. Eenieder die zich na Nunspeet heeft gekwalificeerd (incl evt reserves in beide categorieën) zal tijdig worden geïnformeerd over de voortgang.

Het 1e Dirkshorn Rode Dobbelsteen Open gaat 9 november 2020 niet door. Waar het voor de laatste kans op een plek in de seizoensfinale op Nunspeet bij uitzondering kan elkaar alleen in de baan te treffen, is een memorialwedstrijd als deze niets zonder nazit. Helaas viel de afgesproken speeldatum nog binnen de periode van verplicht gesloten horeca. Met het management van Dirkshorn is afgesproken te zoeken naar een datum vroeg in het voorjaar voor deze bijzondere wedstrijd.

De verkiezing voor de golfpersprijs tenslotte, gaat gewoon door. De inzendtermijn sloot 15 oktober en de longlist is binnen afzienbare tijd te verwachten, waarna de leden van de NVGJ de shortlist voor de jury samen zullen stellen. De prijsuitreiking zal ofwel digitaal geschieden ofwel tijdens de ALV die we hopelijk in het voorjaar van 2021 in gezonde gezamenlijkheid kunnen organiseren.

Tot slot. Het is ook voor het bestuur telkenmale manoeuvreren en afwachten wat er nu mogelijk en onmogelijk is. Het ‘makkelijkst’ zou het zijn om overal een dikke streep doorheen te halen en elkaar en de loop van volgend jaar weer te treffen. We hopen dat iedereen de wisselingen en aanpassingen voor lief neemt in onze pogingen elkaar zo vaak als het kan alsnog die leuke dag te bezorgen.

Op naar betere tijden en blijf vooral gezond.

Namens het bestuur,

Martijn Paehlig

voorzitter a.i.