Pieter Landman overleden

Vanochtend bereikte ons het verdrietige nieuws dat oud-voorzitter en gewaardeerd lid Pieter Landman in de vroege uren van 10 juni is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Pieter kampte de laatste tijd met meerdere gezondheidsklachten. ‘Je kan maar beter alles in één keer gehad hebben’, zei hij daar onlangs op de Zaanse nog lachend over. Na een succesvolle chemo en een klein herseninfarct enkele weken geleden ging het de goede kant op met zijn gezondheid, was hij weer op de golfbaan en fiets te vinden, en verheugde hij zich er op weer wat vaker deel te nemen aan wedstrijden van de vereniging waar hij enkele jaren voorzitter van is geweest.

Een flamboyant en altijd positief mens is niet meer. We zullen zijn altijd opgeruimde karakter intens missen en wensen zijn nabestaanden sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Pieter is 72 jaar geworden.

 

(Indien er meer duidelijk is over mogelijkheden om afscheid te nemen zal dat hier gedeeld worden)

Reacties

Pieter

Pieter kende ik al van voor dat de NVGJ bestond. Dit is een enorme schok. Zal zijn droge humor missen.

Pieter

Ik ben ontroerd. 

Nooit meer samen in een buggy, nooit meer ‘van tevoren onze kaart invullen’, nooit meer een Royal Run. En nog veel meer dingen waarom ik je vreselijk zal missen.

Pieter

Nooit meer een hartelijke begroeting. Nooit meer samen naar een NVGJ-wedstrijd. Nooit meer slap ouwehoeren in de auto. Nooit meer lachen met jou. Dat zal moeilijk zijn. Ik ga je missen, goede golfvriend. 

Pieter

Nooit meer „Het komt goed.” Nooit meer „Hé Hansie, goed je te zien, man!” Nooit meer Pieter in ons midden, maar wel altijd in ons hart. Zijn opgewektheid zal ik missen, zijn humor, zijn gulle glimlach, zijn mooie verhalen, zijn….ach, teveel om op te noemen om zijn positiviteit te omschrijven. Als voorzitter was hij een heerlijke bestuurder om mee samen te werken. Een wijs man met een bagage aan fantastische anecdotes. Ik zal hem missen, heel erg zelfs.  Ik heb me nog nooit zo rot gevoeld als vandaag. 

Pieter

Te jong en te aardig om hem nu al te moeten missen. Pieter was een aimable mens. Hij en Anna hielpen mij uit een dal, zo'n 20 jaar geleden, door te mogen freelancen als eindregisseur bij BVN-tv. Hij leeft echter door in de herinnering.

Sterkte

Vriend van de NVGJ Arnoud de Jager vroeg me onderstaand bericht over te brengen. 

-

Ik condoleer iedereen met het overlijden van Pieter. Wát een prettig kerel was dat zeg…

Ik raakte bevriend met jullie in zijn voorzitterstijd. Hij bracht me in contact met Paleis Soestdijk, wat voor Lage Vuursche iets leuks opleverde. En ik sponsorde de Royal Run dan weer met buggy’s. Waar het om ging was de sfeer waarin wij zaken regelden: bijzonder vriendschappelijk. Mijn dochter Doortje werkte bij toeval als stagiaire regie-assistentie bij Pieters vrouw. Afijn, altijd weer die kleine wereld.

Ik heb genoten van de ontmoetingen met Pieter, via de NVGJ, via Soestdijk, tijdens lunches en ontvangsten op De Lage Vuursche en trouw als hij was dus ook op De Biltse Duinen.

Ik wens iedereen alle sterkte toe om het verlies en het komende gemis te verwerken.

Hou jullie haaks.

Arnoud de Jager