Paehlig vs Van Leeuwen WNO

Groot was de hilariteit toen bij de loting voor de kwartfinales op de Gelpenberg de partij tussen de twee gastheren van De Golfpodcast uit de koker kwam rollen. Helemaal toen direct daarna door middel van een tweede loting werd bepaald dat Martijn de baan mocht kiezen waarop gespeeld ging worden. Zou de keuze voor ‘zijn’ Waterland in zijn voordeel werken of overspeelde hij daarmee zijn hand?

Het bleek niet een overspeelde hand maar een gebroken hand die de beslissing bracht. Op de laatste dag van zijn vakantie kwam Jeroen bij het verlaten van een kano ongelukkig klem te zitten met zijn hand, die direct opzwol tot het formaat van een forse ballon. Een drukverband hielp iets en voedde de hoop dat er – mits we nog een weekje uitstel konden krijgen – misschien alsnog de baan in konden, maar aan die hoop maakte de röntgenfoto in het ziekenhuis direct een eind.

Al zou er twee weken uitstel mogelijk zijn, zo snel is de breuk in zijn hand sowieso niet hersteld waardoor er voor Jeroen niets anders opzat dan de partij, en daarmee de aspiraties op titelprolongatie, te geven zonder ook maar een bal te hebben geslagen.

Wat rest is een halve finale plaats voor Martijn en de herinnering aan de voorpret voor een partij die nooit verder kwam dan dat stadium.

Beterschap Jeroen, volgend jaar dan maar?

Martijn