Matchplay Ronde 3 op driekwart

Foeke stuurt mij zondag (1 aug) een appje: “Jeroen en ik spelen morgen einde middag”. Waarop de neutrale Chef du Matchplay reageert met: “Dat de beste moge winnen”. Foeke op maandag om 21.56 uur via de app: ”Dat is gebeurd. Jeroen heeft met 3 & 2 gewonnen”. Dit betekent dat van drie van de vier partijen uit Ronde 3 nu een winnaar bekend is.Als u de verslagen van de andere Matchplay-partijen in Ronde 3 om de Joop van der Flier trofee op deze site heeft gelezen, dan weet u dat Marijke Brouwers op de landschappelijk fraaie golfbaan Midden-Brabant (ontworpen door Alan Rijks) in Esbeek haar meerdere moest erkennen in Willem Schouten. Dit betekent tevens dat ik de enige dame die nog in de strijd was, van het tableau de la troupe moet verwijderen. Aleid, Matchplay winnares in 1997 en 1999, krijgt dus geen opvolgster. Ronde vier (de halve finale) en Ronde vijf (de finale) wordt derhalve – net als afgelopen twee decennia – een hengstenbal.

Charles Taylor liet in een vooral culinair angehaucht verslag van de nazit op de Wassenaarse Golfclub Rozenstein weten dat hij Taco Mulder aan zijn zegekar had gebonden. Van de vierde partij, de strijd tussen Martijn Paehlig en Louis Westhof, is nog geen uitslag bekend. Die pot staat voor één van de komende dagen op de rol.

Dit alles zo zijnde geeft de volgende twee partijen in de halve finale: Charles Taylor mag het opnemen tegen Jeroen van Leeuwen (het omgekeerde is natuurlijk ook het

geval…) Willem Schouten (Matchplay-winnaar in 2016) speelt tegen de winnaar van Martijn Paehlig/Louis Westhof. Louis was onze Matchplay-kampioen in 2015.

Partijen aub spelen vóór 1 september 2021.

Met driekwart handicap-verrekening.

Eventuele greenfee-kosten delen.

Hilversum, 3 augustus 2021

Willem van den Elskamp,

Wedstrijdleider NVGJ Matchplay-competitie