Matchplay: laatste zestien

De ‘race tot the Pan’ (om de Joop van der Fliertrofee) heeft inmiddels een flinke oogst aan verslagen opgeleverd. Het gezelschap dat het schrijven van een stukje nog steeds heeft weten uit te stellen is inmiddels gereduceerd tot zestien. Nou ja, iets meer dan zestien, want in deze ronde moet op dit moment (eerste pinksterdag) nog een aantal partijen worden gespeeld.

Om allerlei redenen lukte het voor deze krachtmetingen niet de deadline van 6 juni te halen, maar uw wedstrijdleider probeert vooral coulant te zijn en er op toe te zien dat er hoe dan ook gespeeld wordt voor een plek in de volgende ronde. Anders gezegd: geen walkovers meer! 

Want het uitgangspunt van uw wedstrijdleider is dat iedereen heeft ingeschreven om te spelen (op een leuke baan bovendien, als het even kan). Niet om thuis een boek te lezen, de NVGJ-site nog eens door te nemen of naar golf te kijken op tv. 

Zo kan het gebeuren dat Pim en Pamela hun partij in deze ronde pas op 23 juni (kunnen) spelen. Daardoor moet titelverdediger Jeroen nog even geduld hebben om te weten wie zijn volgende tegenstander is.

Daan en Ruud spelen op pinkstermaandag, en voor de andere drie partijen (zie schema hieronder) wordt zo snel mogelijk een datum gezocht, zo is afgesproken. Ook Foeke zit dus nog even in de wachtkamer.

Voor het onderstaande speelschema geldt 11 juli als deadline. Op die dag (we zijn dan als NVGJ te gast op The Mondial in Nieuwegein) wordt er geloot voor de vier kwartfinales en de beide halve finales.

Uw wedstrijdleider dringt er bij de spelers op aan zo snel mogelijk onderling een afspraak te maken. Hij weet dat de vakantiemaanden in aantocht zijn, en is zodoende andermaal coulant. Maar hij stelt er wel prijs op te worden geïnformeerd (louiswesthof@gmail.com) als er een speeldatum is vastgelegd.

We herhalen nog even de regels: ook deze ronde wordt gespeeld met driekwart verrekening van de playing handicaps. De spelers zijn vrij om de tee te kiezen. Een man van rood en een vrouw van geel? Is in deze ronde nog toegestaan. (Dat verandert in de kwartfinales, als er zonder handicapverrekening wordt gespeeld. Dan spelen mannen van de gele tees en vrouwen van de rode).

Tot slot nog even een misverstand uit de wereld helpen. In het reglement is de volgende passage opgenomen:

Een matchplaywedstrijd mag niet gespeeld worden tijdens (als onderdeel van) een wedstrijd op de NVGJ-kalender.

De crux zijn de drie woorden tussen haakjes: als onderdeel van. Dus geen wedstrijd in een wedstrijd (is écht gebeurd in het verleden…). Maar elders afspreken voor een rondje matchplay mag.

Achtste finales (laatste 16), deadline 11 juli:

Henri van der Steen versus Marijke Brouwers

Fred Veldman versus Louis Westhof

Jeroen van Leeuwen versus Pim Donkersloot/Pamela Sturhoofd (gepland op 23/6)

John Dekker/Willem Schouten (datum volgt) versus Ruud Onstein/Leo van de Ruit (datum volgt)

Martijn Paehlig versus Ruud van Breugel/Daan Slooter (gepland op 6/6)

Hélène Wiesenhaan versus Annette de Jong

Paul Boehlé/Christian Scheen (datum volgt) versus Foeke Collet

Gerald van Daalen versus Friso Leunge