Matchplay: 8 kwartfinalisten bekend

De namen van de acht kwartfinalisten in de strijd om het kampioenschap matchplay én de Joop van der Flier Trofee zijn bekend: één dame en zeven heren. Wie de verslagen heeft gelezen, kon al vaststellen dat in een aantal partijen achttien holes niet toereikend waren om een winnaar aan te wijzen. Twee partijen werden beslist op de eerste extra hole, Martijn en Ruud (van Breugel) moesten zelfs twee holes extra spelen.In een andere partij viel de beslissing op de achttiende, terwijl uw wedstrijdleider ook tweemaal ‘2&1’ als uitslag mocht noteren. Ook allesbehalve een ‘walk-over’ dus. In eerdere berichtgeving meldde ik al dat ik echte walk-overs het liefst vermijd, maar helaas is dit niet altijd te voorkomen… Bij één van de acht partijen in deze ronde moest toch tot een ‘walk over’ worden besloten, en het onaardige toeval is dat het hier uitgerekend mijn eigen partij betrof. Ik had het moeten opnemen tegen Fred Veldman, maar een rugblessure (die hardnekkiger is dan gedacht) verhindert mij

voorlopig om als golfer in actie te komen. Jammer, maar er komen vast weer betere tijden.

Zes van de acht kwartfinalisten (titelverdediger Jeroen, Martijn, Willem, Henri, Paul en Fred) zijn aanwezig op de Gelpenberg, en zij kunnen daar zodoende mooi zelf over hun lot (en hun komende tegenstander) beschikken door een nummer te trekken. Daarna krijgt Ellen Kroes, onze gastvrouw op de Gelpenberg, het verzoek om Hélène en Gerald van een lotnummer te voorzien.

De wedstrijdleiding heeft de volgende partijen voor de kwartfinale vastgesteld:

Partij A: nummer 1 tegen nummer 8;

Partij B: nummer 2 tegen nummer 7;

Partij C: nummer 3 tegen nummer 6;

Partij D: nummer 4 tegen nummer 5.

De halve finales zien er dan als volgt uit:

winnaar partij A tegen winnaar partij D;

winnaar partij B tegen winnaar partij C.

Nog even wat instructies:

De vier kwartfinalepartijen worden gespeeld zonder handicapverrekening. De spelers zijn vrij om te kiezen van welke tee zij spelen, met uitzondering van de partij met Hélène: zij speelt van rood, haar tegenstander van geel. De spelers spreken onderling datum, tijdstip en baan af. Het is prettig dat de overeen gekomen datum wordt doorgegeven aan de wedstrijdleiding (louiswesthof@gmail.com), zodat deze zicht

houdt op de voortgang.

Voor deze vier kwartfinale-partijen geldt 16 augustus als deadline, maar… uw wedstrijdleider is opnieuw coulant wanneer dit als te krap wordt ervaren. Het is tenslotte volop vakantietijd.

Halve finales op De Hoge Kleij

Voor de beide halve finales is met het management van De Hoge Kleij afgesproken dat deze partijen op deze fraaie bos- en heidebaan gespeeld mogen worden (in de tweede helft van augustus en/of de eerste helft van september). Dat hoeft niet op dezelfde dag, maar op een dag en tijdstip dat het de spelers past (én er ruimte is op de baan, uiteraard).

Is het verplicht om de halve finale op De Hoge Kleij te spelen? Nee, maar een mooiere entourage is nauwelijks denkbaar. Bovendien: Leusden is mooi centraal gelegen. Voor de finale (traditioneel op De Pan) geldt woensdag 21 september als streefdatum. Maar nu eerst de loting.

Louis Westhof