Sonja kijkt met de anderen haar ogen uit in de ‘snoepwinkel’ van Duca del Cosma. De rondleiding werd verzorgd door Evelien Lauwers (links), die sinds de dag van haar benoeming als ‘chief’ van het nieuwe Duca del Cosma kantoor in Palm Springs, Californië, aan de Breukelense veengrond vastgenageld zit vanwege de inreis-ban van de heer Trump. De foto’s zijn van Ruud Taal.
Er was toch weer dat schoolreisje gevoel, toen ik dinsdagavond mijn Duca del Cosma EMGJ polo met bijpassende cap en de – gewonnen – Duca del Cosma schoenen klaar legde om woensdag te mogen golfen op een virtueel Pebble Beach. Hoe zou het zijn om tegen zo’n groot scherm te moeten slaan en zou het me lukken om het balletje goed te raken?
Het regende pijpenstelen onderweg naar Breukelen, het weer waarbij je
normaal denkt: ‘Is het echt leuk om vandaag te gaan golfen?’. Nu kon ik me
verheugen op een zonnetje, lekkere temperatuur, weinig wind, prachtige
fairways en snelle greens op een toplocatie. Pebble Beach spelen in het kader van de NVGJ Duca Golf Experience in het nieuwe pand van Duca del Cosma. Strak en stijlvol, was mijn eerste gedachte bij binnenkomst in de nieuwe locatie aan de Corridor nummer 27. En wat fijn om weer een aantal NVGJ’ers te zien. Natuurlijk Madelon als WL van de dag, Ruud T. als hoffotograaf en mijn flightgenoten Ron, Taco en Willem B. Het voelde – op afstand — direct weer als vanouds.
Na een beetje inslaan was het tijd voor een korte rondleiding door het pand. Eerst de schoenen …. Wat een snoepwinkel! De een nog mooier, leuker, meer bijzonder dan de ander. De keuze is enorm. En dan te horen dat er volgend jaar nog meer nieuwe modellen bij zullen komen. De enige oplossing is heel veel te golfen en dus heel veel schoenen te slijten, zodat we onze kast wel aan moeten vullen met een of meer van deze modieuze praktische modellen.
Na de rondleiding en de koffie moest het er toch van komen. Doen waar we voor gekomen waren, het spelen van de eerste 9 holes van Pebble Beach. Onze scores en hoe die tot stand kwamen kun je lezen in het verslag van de iets later binnengekomen, zeer gesoigneerde en gewaardeerde WvdE. Ik weet dat ik beter ging spelen nadat de overheerlijke broodjes werden binnengebracht. Een broodje rosbief met geschaafde Pecorino en een broodje kipfilet tonnato zorgden ervoor dat mijn scores begonnen te lopen. 18 stf op hole 8, 1 punt op hole 9 was al voldoende geweest. Helaas, mijn derde slag, een chipje shankte ik en de bal kwam in de bunker. De vierde slag ging te ver en uiteindelijk kwam ik er met een 7 af. Jammer, maar ik heb genoten, van het spel, van het gezelschap en bovenal van de gastvrijheid en warme ontvangst van Frank van Wezel en zijn team.
Staartje: Boudewijn werd zo enthousiast toen ik hem de website met de
schoenen van Duca del Cosma thuis liet zien, dat hij direct twee paar schoenen
heeft besteld. Ik vond dat ik niet achter mocht blijven en heb ook twee paar
besteld, zodat wij allebei van nu af aan altijd modieus in de baan zullen
verschijnen.
Voor wie ook zo genoten heeft van de lekkere broodjes bij Duca del Cosma
mijn recept voor Kipfilet tonnato oftewel kip met tonijnsaus Een bekend Italiaans gerecht dat regelmatig op een menukaart in een restaurant is te vinden is Vitello tonnato, kalfvlees met tonijnsaus. Toch zien veel mensen er tegenop thuis kalfsvlees te bereiden en kiezen als noodoplossing nogal eens voor gebraden varkensfricandeau als vleesbasis. Met kip smaakt het niet alleen goed, het is goedkoper dan kalfsvlees en gemakkelijk te bereiden. De over het algemeen calorierijke saus met mayonaise kan een stuk lichter worden gemaakt door de saus te verdunnen met bouillon. Serveer het gerecht als voorgerecht of zoals in dit geval als hoofdgerecht, gecombineerd met tomaten en een smakelijk boerenbrood. Geef er een mooie olijfolie (extra vierge) apart bij. Zet anders eens twee soorten olijfolie op tafel en proef welke het beste bevalt. Er is tegenwoordig zoveel keuze in smaken, dat dit een leuk experiment is.
Circa 500 gram (scharrel)kipfilet
3 dl kippenbouillon
voor de tonijnsaus:
3 eieren
1 blikje (ca. 200 gram) tonijn in water
3 eetlepels mayonaise
5 eetlepels kippenbouillon
2 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
peper, zout
4 (tros)tomaten
verse basilicum
. Breng de kippenbouillon (zelf getrokken of van een tablet) aan de kook in een
niet te grote pan. Leg het kipfilet erin, zorg ervoor dat de kip net met de
bouillon is bedekt. Laat de kip op een laag vuur, afgedekt, in circa 10 minuten
garen, keer tussentijds eenmaal. Neem de gare kip (controleren, het vlees moet
bijna wit zijn, niet meer te roze!) in de pan van het vuur en laat de kip afkoelen
in de bouillon (gaart dus nog iets na). Neem vijf eetlepels van de bouillon af
voor de saus.
. Kook de eieren hard in 7-8 minuten. Pel ze en neem de dooiers eruit. Bewaar
het eiwit voor de garnering. Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn met de
eidooiers, mayonaise, kippenbouillon, ansjovisfilets, kappertjes en peper naar
smaak.
. Snijd het kipfilet in mooie plakken. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Leg
het kipfilet om en om met de tomaat op een schaal. Bestrooi met (weinig) zout
en peper en schenk de saus eroverheen. Garneer met in stukjes gesneden eiwit
en basilicum en eventueel nog wat kappertjes.
Sonja van de Rhoer
Een bloemetje voor ‘onze Kitty’ van wedstrijdleider Madelon voor de steeds weer voortreffelijke verzorging van de baancatering.
Willem zoekt het hogerop om het allemaal nóg beter te kunnen bekijken.
Ron wacht op zijn beurt.
Sonja legt aan verslaggever Willem uit hoe ze die slag nou precies bedoelde.
Ron haalt uit,
Iedereen is benieuwd naar de slag van Taco.
Taco vanuit een ander oogpunt.
Sonja met een van haar mooie slagen.
Mooi beeld van Ron, maar hij was geen schaduw van zichzelf. Ook hij kreeg de Pacific niet onder controle en moest zijn voortvarende start bekopen met drie nullen op zijn kaart.
Reacties
Kitty