'Golf in de hemel' gelanceerd

In de buurt van onze thuisbaan De Texelse (hotel Molenbos) is zaterdag 5 maart het boek Golf in de Hemel van Jan Heemskerk gelanceerd, zo meldt ons gewaardeerde lid Meinard Carper. Ook werd de Jan Heemskerk Memorial gespeeld met na afloop een juttertje in het bijzijn van familie, vrienden en oude golfmaten. Het eerste exemplaar, met een voorwoord van Jochem Myjer, werd overhandigd aan Gemmy, de vrouw van Jan. Het boekje met limericks is voor € 17,50 HIER te bestellen.

 Het persbericht:

Schrijver/journalist Jan Heemskerk overleed vorig jaar op 84 jarige leeftijd. Zaterdag 5 maart werd zijn Texelse golflimerickboek Golf in de hemel gepresenteerd. In het bijzijn van familie en vrienden ontving zijn vrouw Gemmy in hotel Molenbos in De Cocksdorp het eerste exemplaar. De bundel is verkrijgbaar op De Texelse Golfbaan en in de (online) boekhandel.

 GOLF IN DE HEMEL

In zijn unieke golflimerickboek Golf in de hemel maakt Jan Heemskerk op virtuoze, vrolijke en soms pijnlijke wijze duidelijk dat de hemel een verdiend eindpunt is voor golfers. Golf in de hemel geeft in verrassende hoofdstukken een geheel nieuwe kijk op de geliefde/gehate golfsport. Zo maakt ‘On – Etiquette’ gehakt van zeurpieten. ‘De Golfpetomaan’ toont de kracht van de geboren windenlater. En ‘Golf en Seks’, ‘Echte Handicaps’, ‘De Golfweduwe’ en natuurlijk ‘Golf in de hemel’ treffen de limerick- en golfliefhebbers in hun humoristische hart.

 VOORWOORD JOCHEM MYJER

Jochem Myjer schrijft in zijn voorwoord: ‘Ik heb de eer gehad om alvast de inhoud van dit boekje te lezen. Ik heb hardop gelachen. Limericks blijven nu eenmaal kleine conferences met een goede eindgrap. Ik zou je aanraden dit boek als een soort van bijbel te gebruiken. Niet in de religieuze zin, maar op de traditionele manier. Lees elke dag voor het ontbijt en het avondeten één limerick voor aan de tafel. Je zult merken dat je altijd lachend aan de maaltijd begint.’

 JAN HEEMSKERK

Jan Heemskerk(1937 — 2021) schreef voor kranten en tijdschriften. Hij was hoofdredacteur van Panorama en Playboy en schreef 25 jaar columns, limericks en reisverhalen voor Golfers Magazine. Hij won de Golf Pers Prijs van de NGF (1998) en de Ierland Pers Prijs (2004). Jan Heemskerk overleed na een lang ziekbed op 22 november 2021. Golf in de hemel (€17,50) is verkrijgbaar op Golfbaan De Texelse en in de (online) boekhandel.