Gjalt van der Mark overleden

 

Heden bereikte het bestuur het treurige bericht dat ons gewaardeerde lid Gjalt van der Mark in de nacht van donderdag op vrijdag is overleden.

Gjalt was tot februari 2021 chef krant/eindredacteur van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, een functie die hij zeer gedegen vervulde. Daarvoor was hij jarenlang verslaggever in Groningen en Drenthe. Gjalt laat een zeer verdrietige Ruby en hun twee volwassen zonen achter.

Gjalt is slechts 64 jaar geworden.

Reacties

RIP

Rust zacht, aardige, lieve, veel te bescheiden Gjalt. Jij deugde aan alle kanten. 

Gjalt

Ohhh, wat verdrietig! Hier ben ik heel erg van geschrokken. Zo'n ontzettende aardige man. Heel veel sterkte voor zijn familie.

Gjalt

Soms heb je het geluk en wij als NVGj hadden dat: Gjalt was een van ons. Een diamant van een vent. Gjalt had alles wat iemand tot een goed en mooi mens maakt. Aardig, betrokken, intelligent, oplettend , analytisch, kritisch, historisch onderlegt etc. Hij was zelfs een beetje niet perfect: hij was te bescheiden waardoor hij zichzelf wellicht (ijdelheid en narcisme waren hem totaal vreemd) en zeker de niet oplettende medemens tekort deed. Je moet het meegemaakt hebben om de goedheid te ervaren.  Gjalt ik mis je! Sterkte voor je vrouw en kinderen. 

Gjalt

Ik zal je missen, bescheiden, lieve Gjalt. In jouw gezelschap voelde je je altijd op je gemak. Je was en bent een mooi mens.

Gjalt

Voor een — bij voorbaat kansloze — matchplay-wedstrijd naar het hoge noorden rijden. Voor Gjalt deed je dat.

Fijne vriend, ik zal je missen en wens al zijn naasten veel sterkte!

Gjalt

Hier schrik je dus erg van, Gjalt overleden. Ik zal de fijne gesprekken missen over de journalistiek in het noorden. Dit is een groot gemis. Veel sterkte voor de familie en vrienden.

 

Gjalt

Wat een akelig bericht. Een sympathieke vent die rust uitstraalde en ons veel te jong verlaat. Sterkte voor de familie

R.I.P. Gjalt

Wat een schokkend bericht. Rust zacht Gjald en bedankt voor de mooie gesprekken die we hadden. Soms veel te bescheiden; tussen die soms rumoerige NVGJ'ers was jij een oase van rust. Sterkte voor Ruby en de kinderen.

Soms...

John Lennon, Martin van Amerongen, Joost Zwagerman, Gjalt. Soms ben je sprakeloos van schrik.  

Gjalt

Mijn hart slaat over Gjalt, fijne vent!

RIP

Gjalt, fijne vent, wat maak je ons nu? Geen mooie gesprekken meer, geen Groningse nuchterheid, relativeringsvermogen. RIP makker.

Gjalt

Poeh, dat is behoorlijk schrikken. Wist dat Gjalt zijn gezondheid te wensen overliet, maar dit bericht verwacht je niet. De afgelopen jaren diverse malen samen naar wedstrijden gereden. Leuke gesprekken onderweg over voetbal, de krant, onze kinderen en over golf uiteraard ook. Gjalt hield enorm van linksbanen, wist er ook ontzettend veel van en wij hebben samen met nog een aantal geestverwanten ook een paar prachtige uitstapjes naar Engeland en Wales gemaakt. Heerlijke tijd. Bedankt Gjalt.