Wedstrijdverslagen 2022

Almeerderhout - het verslag

Zo’n tien jaar geleden was ik voor de eerste en enige keer op Almeerderhout. In mijn herinnering was het een hele smalle en kleine parkbaan. Dat zegt natuurlijk alles over mijn krakkemikkige geheugen. Brede fairways en groots opgezet, dat is Almeerderhout. Goede faciliteiten en een hele chique kleedkamer met leren stoelen en een kast vol witte grote vers gewassen en lekker ruikende handdoeken.

lees verder »

Hooge Rotterdamsche - het verslag

Je wint met 35 punten op de Hooge Rotterdamsche. Je denkt een hele Piet te zijn. Je denkt met een handicap 16,4 zowaar te kunnen golfen.Totdat je de uitslag onder ogen krijgt en ziet dat Stef Swagers met een playing handicap van min 1 (!!) 29 punten bijeen slaat. Achttien slagen minder dan ondergetekende. Dat is nog eens verfrissend! Om te weten dat we lichtjaren verwijderd zijn van een echte golfer. En dat we daarom ervan doordrongen moeten zijn dat onze wedstrijden – hoe leuk het ook is om er een competitie van te maken – er vooral op gericht moet zijn om, gelijk onze NVGJ-leuze, “elkaar een leuke dag te bezorgen”.

lees verder »

Hooge Rotterdamsche - de foto's

De winnaars op de fraaie Hooge Rotterdamsche. Wie goed kijkt ziet de skyline van Rotterdam op de achtergrond. De foto’s werden gemaakt door Helene Wiesenhaan, Ruud Taal, Hannie Verhoeven, Anton Kuijntjes en Ronald Speijer.

lees verder »

Hooge Rotterdamsche - de uitslag

Sponsor Eric Venghaus op de segway in Rotterdam. Foto John Dekker

Pim Donkersloot kwam, zag en overwon op de Hooge Rotterdamsche in de A-categorie. Hij bleef Anton Kuijntjes net voor. In de B-categorie was sponsor Eric Venghaus de sterkste, gevolgd door flightgenoot John Dekker.

lees verder »

Emmeloord - het verslag

Enigszins bezwaard schrijf ik dit verslag na de mooie dag op Emmeloord. Niet bezwaard omdat ik nog voor de officiële prijsuitreiking weg moest voor een familie-etentje, maar omdat dit stukje staat op dezelfde pagina als het overlijdensbericht van Gjalt en zijn rouwkaart. Het bericht van zijn overlijden, raakte mij diep. Ik heb een paar keer het voorrecht gehad om samen met Gjalt in een flight te spelen. Wat mij altijd opviel is dat hij altijd ‘slim’ speelde. Door zijn fysieke beperking kon hij niet zo heel ver meer slaan en bunkers ging hij ook liever niet meer in. Daardoor was zijn course-management uitmuntend en slaagde hij er heel vaak in om toch een prima ronde neer te zetten.

lees verder »

Emmeloord - de foto's

Emmeloord - de uitslag

Kralingen - de uitslag

Kralingen - de foto's

Kralingen - het verslag

Lage Vuursche - de (nagekomen) foto's

Lage Vuursche - het verslag

Lage Vuursche - de foto's

Lage Vuursche - de uitslag