Van Leeuwen vs Veldman 7&5

De eerste halve finale van de Mr. Glow Matchplaycompetitie op de Hoge Kleij is geëindigd in een eclatante overwinning voor Jeroen van Leeuwen. Fred Veldman werd afgedroogd met de meer dan duidelijke cijfers 7 & 5. Het was een ongelijke strijd. Geen moment liet Jeroen er een misverstand over bestaan wie op deze fraaie maandag de sterkste was. Dat zijn eerste drive niet tot voorbij de damestee kwam deed daar niets aan af. Alles daarna was lang en recht.
 
Sloeg Jeroen op meerdere holes drives van circa 240 (!) meter, kwam zijn opponent wel 60 meter te kort. Dat wreekt zich, zeker als putts niet willen vallen. “Dit is zo’n dag”, sprak Jeroen opbeurende woorden. Inderdaad was het plotselinge partijtje tennis voor het eerst sinds 30 jaar met een een racket van toen en een idem oude bespanning vlak voor deze halve finale geen geweldig goed idee geweest. Zere pols, krakende achillespezen en dan ook nog eens zo’n geweldige tegenstander.
 
Jeroen verklapte dat hij tegenwoordig regelmatig te vinden is op de driving range. Dat heeft alles te maken met de jongste van zijn drie dochters, die als twaalfjarig aanstormend talent  op Houtrak de sterren van de hemel speelt. Meerdere keren per week gaat ze trainen en papa mag dan mee. Helemaal niet erg, aldus Jeroen. Waar andere ouders het halen en brengen een opgave vinden neemt hij de gelegenheid te baat om aan zijn swing te schaven.
 
Met succes zo bleek op de Hoge Kleij, waar we jammer genoeg onze vriendin Lia Grooters nergens konden ontdekken. De caddymaster wist zeker dat ze nog wel zou komen, maar helaas. Kennelijk had de lieverd andere bezigheden. “Ik zou hier wel lid willen zijn”, vertrouwde Jeroen mij nog toe. Hij genoot zichtbaar. Van zijn uitstekende spel natuurlijk, maar ook van de fantastische baan. Het was een cadeautje om hier weer eens te mogen spelen. Beide halve finalisten zouden er niets op tegen hebben om hier met onze NVGJ weer eens te gaan spelen.
 
Nadat op de dertiende hole de bijl gevallen was speelden we dan ook lekker door ondanks een vierbal honderdjarigen met handicap 65 voor ons. Het was gewoon een heerlijke golfdag en daar genoten we met volle teugen van. Op de zeventiende — een par 4 van 260 meter — probeerde Jeroen nog met zijn drive de green te halen. Bijna, maar het chipje over de greenside bunker en de birdie die volgde waren er nog even om te onderstrepen wie vandaag de sterkste was.
 
Fred

Reacties

Jammer

Wat jammer dat ik jullie niet getroffen heb op De Hoge Kleij. Als ik had geweten dat jullie die dag zouden spelen was ik zeker komen kijken. Hopelijk dat ik de andere halve finalisten wel kan begroeten op mijn mooie kluppie. En ja, Fred het zou leuk zijn als we weer eens met de NVGJ er zouden kunnen spelen. We hebben dan wel een sponsor nodig denk ik.