Twee uur in de auto

Een van de slagen van single-handicapper Martijn. Hij was de ster van de dag. De foto’s zijn van Ruud Taal.

Hoe gek ben je als je bijna twee in de auto gaat zitten om een potje golf te spelen tegen/op een computer? Toch wel aardig mesjoche lijkt me. In elk geval kon ik het niet laten dinsdag in alle vroegte koers te zetten naar het hoofdkantoor van Duca del Cosma in Breukelen om in een flight met illustere NVGJ-ers als Leo van de Ruit, Martijn Paehlig en Gerald van Dalen het befaamde Pebble Beach af te breken. Want dat was natuurlijk de bedoeling.

Hoezo moeilijke baan? Al snel werd duidelijk dat we in het echt weinig kans zouden hebben gehad dit snode plan ten uitvoer te brengen, zelfs ‘op de computer’ hadden we weinig in te brengen. Op onze beoogde voorzitter Martijn na dan. Het verzamelde maar liefst 18 punten (vanaf zijn Hcp 7) vooral dankzij een fenomenale slothole 9, een deftige par 5, die hem birdie-gezind was. Met name zijn derde slag naar de green mocht er zijn. Longhitter Gerald hield in dit geweld hield aanvankelijk gelijke tred, maar toch liet hij het uiteindelijk liggen. Leo speelde steady en eigenlijk deed schrijver dezes dat ook wel, alleen rond de green werd het allemaal een beetje te lastig. Hier was jammer genoeg geen sprake van een goede wisselwerking met de computer. Het korte spel is in deze virtuele omgeving gewoon problematisch, zie maar eens voldoende snelheid mee te geven aan een balletje net buiten de green of vanuit de bunker. Of te ver of te kort, om moedeloos van te worden. Uiteraard kwam de Pacific bij meerdere spelers ook nog even in het spel.

Al met al werd het een gezellige golfsessie vooral dankzij de uitstekende verzorging door onze sponsor Duca del Cosma. Ruud Taal fungeerde als wedstrijdleider, maar moest helaas eerder weg omdat zijn Marianne in de lappenmand zit. Vanaf deze plaats van harte beterschap gewenst. Madelon nam de honneurs waar en bevestigde nog eens de stelling; ‘waar zouden we zijn zonder…’ Willem van den Elskamp (evenals Madelon op fraaie schoenen van Duca) was er ook als een van de initiators van dit vrolijke golfavontuur.

Mede namens mijn flightgenoten breng ik de dank over aan de organisatie. Martijn wens ik veel succes in de finale.

Fred Veldman

Zoals gewoonlijk, eerst even kijken in de snoepwinkel bij Duca del Cosma. Gastvrouw was vandaag Claire Voorwinde. Kitty verzorgde wel de broodjes, die niet op de foto staan.

Er moet tussendoor wel gewerkt worden. Uiteindelijk kwam het nieuws dat de KLM Open dit jaar niet wordt gespeeld..

Interesse voor de slag van Fred.

Een approach van Gerald.

En Gerald probeert links te blijven.

Opperste concentratie bij Leo.