Addertje onder het gras voor Ruud

Ruud van Breugel zal zich z’n rondje golf woensdag op zijn homecourse bij Stockholm nog lang heugen. Op hole 6 rolde zijn bal in de rough en toen hij in het hoge gras zijn stance innam, ging hij per ongeluk bovenop een adder staan. Twee keer werd hij door het beest in zijn onderbeen gebeten. Ruud: „Je schrikt je natuurljk rot en we zijn meteen naar de huisartsenpost gereden die me gelijk naar de spoedeisende hulp doorstuurden. Acht man om me heen om mijn haperende nier- en leverfunties te herstellen met adrenaline-injecties en tegengif.”
Gelukkig gaat inmiddels weer een stuk beter met Ruud en zal hij volgens de artsen snel de oude zijn. Maar voorlopig kan hij nog niet staan op zijn opgezette been, vandaar dat hij nog 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moet blijven. „Wat ik niet wist is dat slangen in Zweden veel vaker voorkomen dan in Nederland, vooral de adder. Per jaar worden hier zo’n 400 mensen met een slangenbeet in het ziekenhuis opgenomen. Ik sla mijn ballen vanaf nu allemaal op de fairway!”
 
FL
 

Reacties

Zweedse addertjes...

Over addertjes in het gras in Zweden kan ik ook nog een intiem verhaal vertellen — tzt alleen voor Ruuds oortjes. Hier + nu beperk ik me tot het noteren van de gouden tip in zijn verhaal: houd je bal op de fairway! Dat is ook hier, bijvoorbeeld op de Keppelse, een verstandig doel. Beterschap, goede vriend!