Wiesenhaan vs Verhoeven 2 up

Het bleek haar beste dagresultaat ooit!

Om elkaar een beetje in het midden van het land te treffen kozen we De Kroonprins in Vianen als uitvalbasis voor onze maychplaywedstrijd. Omdat Helene nog last had van een enkelbandblessure maakte we het rondje in een buggy. Handig want de afstanden tussen de holes waren vaak lang en omdat niet alles even duidelijk stond aangegeven ook nog wel wat extra afstand afgelegd. Maar in een buggy: geen probleem. De stuurmanskunsten van Helene werden wel steeds enthousiaster, maar gelukkig zit er een dak op de buggy en heb ik een stevig hoofd…

Verschil in handicap tussen ons is groot: 21.4 / 8.6 dus ik kreeg, omdat Helene besloot vanaf geel te spelen, 8 slagen mee.  Dat lijkt veel maar als je ziet wat voor kanonskogels Helene kan afschieten: wow fantastisch, echt ook voor mij genieten. Toch had ook ik zeker geen slechte start en hielden elkaar aardig in evenwicht. Na 9 holes was het all square en en passant werden we twee keer door een 4 bal doorgelaten omdat we door ons spel en de buggy het tempo er wel inhielden.

Onze mooie NVGJ jasjes vielen ook op, dus na wat toelichting had ene Willem (ben alweer zijn achternaam vergeten Helene) het verzoek om toch zeker in het ‘stuk’ genoemd te worden. Ook na hole 9 bleef het spannend, meer dan 1 up werd het t/m hole 17 niet voor een van ons .

Na hole 17 stond Helene 1 up maar ik had een extra slag op hole 18 dus nog steeds kans om er iets extra’s uit te slepen. Maar mijn slagen liepen niet op 18 en Helene nam juist wat extra risico wat fantastisch uitpakte  dus heel spannend werd de laatste hole niet meer. 2 up voor Helene!  Super gespeeld!,

En hoe super bleek wel toen duidelijk werd dat ze 41 stablefordpunten met een dagresultaat van 4,4 had gescoord. Tja dan voel ik me eigenlijk ook gewoon winnaar om tot hole 18 tegenstand te hebben kunnen bieden.  We hebben heerlijk gespeeld en  gezellig nog een hapje gegeten. Een geslaagde middag, dank Helene. 

 

Hannie