Westhof vs De Boer 3&2

Een paar dagen ervoor had Louis nog ruimhartig aangeboden ons treffen op de Veluwse te spelen. Maar diverse golfende vrienden verklaarden mij voor gek als ik de baan in Beetsterzwaag zou laten liggen. Te mooi. Nu wilde het toeval dat we eerste pinksterdag een familiedag hadden in Sneek. Waarmee één rit naar het Noorden volstond. Nou, ik werd niet teleurgesteld: wat een prachtige baan en wat een natuur. Zowel in het bos, als er buiten. Waterpartijen met waterlelies, enorm veel vogels. Wat een voorrecht als dat je homecourse is.Louis stond me op te wachten om samen in te slaan en wat te putten. De marshal die

toekeek, zag mijn oefenputts vallen en die van Louis steeds net langs gaan. ‘Die kun je wel hebben’, grapte hij. Louis speelde samen met mij van rood, voor de gezelligheid. Maar daarmee werd het klasseverschil ook direct duidelijk. Wat een lengte. Zelfs op een par 5 ligt hij met 2 slagen op de green. Waar ik er toch echt (minstens) 3 nodig heb. Na hole 4 stond hij dan ook 3 up.

Maar daarna kwam de voorspelling van de marshal uit; vele holes miste Louis zijn putts, waardoor ik kon terugkomen naar 1 down op hole 13. Helaas ging de afslag van 14 tussen  de waterlelies en hield Louis zijn hoofd koel. En bleek hij op ook beter uit heidestruikjes te slaan dan ik. Zo eindigden we 3 up op na hole 16. Geen schande, leek me.

Tijdens het lopen ontdekten we al dat we twee keer vakgenoten zijn geweest; journalist en  woordvoeder. Genoeg om ervaringen uit te wisselen op het terras en tijdens het eten. Landelijke krant of sterke regionale krant, ministers of wethouders, het maakt weinig verschil. Een prachtige dag en gezellige afsluiting. En één ding is zeker; 8 september op Lauswolt ben ik er bij!

Elaine