We verliezen vooral een vriend

Zelfs in moeilijke tijden zijn sommige dagen moeilijker dan andere. Vandaag bereikte ons het bericht dat Rob van den Dobbelsteen op maandag 20 april is overleden. Rob is 78 jaar geworden. De NVGJ verliest niet alleen een lid, maar vooral ook een vriend.

Rob, sinds acht jaar lid van onze NVGJ, liet ons vorig jaar weten dat het met zijn gezondheid niet goed ging. Darmkanker, vertelde hij. Maar de optimist in Rob had altijd de overhand. „Ik kom terug hoor’’, verzekerde hij iedereen. Het mocht niet zo zijn.

De berichten over Rob waren de laatste weken al somber. Zijn overgang naar een hospice beloofde weinig goeds. Juist in die laatste weken werd Rob echter overstelpt met berichten op social media, met telefoontjes, en met incidentele bezoekjes. Op elke manier werd hem duidelijk gemaakt hoezeer hij werd gewaardeerd en hoezeer hij zou worden gemist. Het is mooi dat Rob zelf heeft mogen ervaren hoeveel impact hij in zijn rijke leven heeft gehad op de mensen om hem heen, al hadden we hem natuurlijk veel liever nog lang bij ons gehad.

Namens de NVGJ in ieder geval onze condoleances aan vrouw, kinderen, kleinkinderen en familie van Rob. Wij wensen hen alle sterkte.

Bestuur van de NVGJ