Swingende Golfscheurkalender

Met een volle swing is de nieuwe GolfScheurKalender geland op de green, c.q. de boekwinkel, c.q. de golfshops. Good old Jan Heemskerk schreef er al eens een in 2006, vijftien jaar later deed zijn oude golfmaat Leo van de Ruit hem na. Beter? Mooier? Wie zal het zeggen? In elk geval anders. Maar golf, het edele golf, het spel dat wij zo graag beoefenen, bekijken en beoordelen, is het leidmotief.

Uitgeverij Edicola deed het verzoek aan onze journalist/schrijver/columnist de GolfScheurKalender 2022 te maken. Na twee golfboeken (Tom van Teylingen – Nederlandse Golfheld, samen met Ruud Onstein en Bunker Blues – Vallen en Opstaan van Nederlandse Golfhelden) voldeed hij graag aan het verzoek van zijn oude uitgever van sportboeken. Om tot een volledige jaarkalender te kunnen komen, mobiliseerde Leo wel hulptroepen uit het leger genaamd NVGJ.

Nogal wat leden van ons genootschap droegen bij aan de vervolmaking van de GolfScheurKalender 2022. We noemen: René Brouwer, Marijke Brouwers, Foeke Collet, Olga Commandeur, Pim Donkersloot, Jan Heemskerk (limericks), Rob Hoogland, Andy Houtkamp, Leon Klein Schiphorst, Eric Korver, Ger Laan (met 12 moppen van de maand), Ruud Onstein, Martijn Paehlig, Sonja van de Rhoer, Andreas van der Schaaf, Daan Slooter, Adrienne van der Smagt, Henri van der Steen, Ruud Taal, Charles Taylor, Jan Kees van der Velden en Louis Westhof.

De GolfScheurKalender 2022 is verkrijgbaar in de boekwinkel en kost € 14,95.