Stand van zaken matchplay

Nog drie duels en de matchplaycompetitie van 2022 zit er al weer op. Wie wordt de opvolger van Jeroen van Leeuwen en wint de Joop van der Flier schaal? In een eerder bericht op deze site is al verteld over het misfortuin dat Jeroen trof: een gebroken hand op de laatste vakantiedag waardoor golf er voorlopig niet in zit. Zodoende zijn voor de matchplaytitel nog vier mannen in de race.

Uw wedstrijdleider had onder de laatste vier ten minste één vrouw verwacht, maar in deze editie was het met name Henri van der Steen die een aantal speelsters de wacht aanzegde, zowel met als zonder handicapverrekening: Hannie Verhoeven, Marijke Brouwers en Hélène Wiesenhaan. Tussendoor moest ook Anton Kuijntjes het tegen hem afleggen.

In de halve finale neemt Henri het nu op tegen Willem Schouten, de matchplaykampioen van 2016. In de andere staan Martijn Paehlig en Gerald van Daalen tegen over elkaar. Beide halve finales worden gespeeld op De Hoge Kleij. Althans, de vier halvefinalisten kunnen hier voor kiezen. Willem en Henri hebben al een datum: ze spelen op maandag 5 september. Martijn en Gerald moeten de agenda’s nog trekken.

‘De Hoge Kleij als halve-finaleplek’ kan een mooie traditie worden, net zoals het – al sinds jaar en dag – gebruikelijk is dat de NVGJ voor het spelen van de matchplayfinale gastvrij wordt onthaald op De Pan, op een mooie herfstdag in september of oktober.