Order of Merit 2021: scoreboardstatistiek

Voor de 101 leden der NVGJ (nadat we eerder dit jaar helaas drie leden wegens overlijden van de ledenlijst moesten halen, zijn afgelopen maanden Elaine de Boer en Ralph Blijlevens als nieuwkomers aan de lijst toegevoegd, zodat de NVGJ-familie nu weer ruim honderd journalistiek-angehauchte golfliefhebbers telt) bood de wedstrijdcommissie dit jaar 22 mogelijkheden om via een goede score punten te verzamelen voor de Order of Merit 2021. Maar liefst 78 van de 101 leden hebben van de mogelijkheid gebruikt om één of meerdere keren voor de Order of Merit 2021 in actie te komen. Frank Uijlenbroek hield al uw prestaties keurig bij via een regelmatig up-date op de site. Waarvoor onze grote dank naar Gronau gaat.”Live-scoring”

U allen heeft er voor gezorgd dat Frank regelmatig flink aan de bak moest en knap zat te puzzelen om alle rangen en standen correct, in de juiste volgorde en dat dan liefst ook nog snel te publiceren. Zoals afgelopen maandag 25 oktober op De Hooge Graven, waar Frank vanuit Pisa (waar hij aan het werk was) zo ongeveer via live-scoring de eindstand voor de acht beste spelers in de A- en B-categorie voor de finale van de Order of Merit 2021 ophoestte. Frank nogmaals dank.

Aan de hand van de door Frank Uijlenbroek gepubliceerde standenlijsten, valt de volgende, aardig imponerende scoreboardstatistiek te herleiden. Voor de Order of Merit 2021 kwamen tijdens de 22 competitie-wedstrijden 78 van de 101 NVGJ-leden in actie. Da’s bijna 80 procent; da’s een mooie opkomst. Zij speelden met elkaar 542 wedstrijden. In de A-categorie gingen successievelijk 32 NVGJ-ers de wei in. Zij speelden gezamenlijk precies 200 wedstrijden. In de B-categorie streden 46 leden om een hoge notering. Zij leverden 342 keer een scorekaart in. Zes spelers van de A-categorie deden slechts één keer mee. In de B-categorie waren er twee spelers met een éénmalig optreden.

Tikker dezes mocht het vaakst een scorekaart overhandigen aan Pim Donkersloot en Charles Taylor (17 x), Ger Laan (19 x), René Brouwer (20 x). Terwijl die grote, grijze, goeie, gooische gozer er zelf alle keren bij was. Zodat-ie af en toe ‘ns heerlijk gefrustreerd kon roepen: ”Waar blijft iedereen?”.

Wedstrijdsecretaris

Deze hele reeks van Order of Merit wedstrijden was niet mogelijk geweest zonder de fantastische inzet en het organisatie-talent van onze wedstrijdsecretaris Hans Terol, daarbij altijd en zo nodig geassisteerd door Madelon Barenbrug. Zij hebben deze hele competitie samengesteld, in overleg met de banen waar we mogen spelen, quanta costa?, wel of geen lunchpakket, buggy-indeling en noem maar op. Dit gebeurt voor ons allen achter de schermen, maar is in wezen het ”Dreh- und

Angel-Punkt” van de NVGJ-competitie.

Uit betrouwbare bron weet ik dat Hans en Madelon nu alweer druk doende zijn met de wedstrijdkalender van 2022. Daarnaast is Madelon inmiddels ook al bezig om een team samen te stellen voor het EMGJ van 2022 in Tsjechië, op de mooie banen van het Golf & Spa Resort Konopiste, waaronder de Radetzky-Course (tieten, kont, tieten, kont, tieten, kont, kont, kont, …, met dank aan Jan Wolkers).

U weet het misschien nog niet, maar als deelnemer aan de Order of Merit wedstrijden der NVGJ bent u ook veel dank verschuldigd aan wedstrijdleider René Brouwer. Hij verzorgt de flight-indeling (da’s geen sinecure) en rekent na ontvangst van de scorekaarten de eindstand van de gespeelde wedstrijd uit, andermaal geen poezen-urine. Kortom: drie hoeraatjes voor wedstrijdleider René.

Maandag 1 november bij de Finale van de Order of Merit 2021 op het Rijk van Nunspeet komt iedereen natuurlijk ruim op tijd. Vanaf half tien is de wedstrijdtafel bemand/bevrouwd. Zorg ook dat u tijdig bij uw hole bent. We spelen ”Ready Golf”: als de baan voor u vrij is: vooruit met de geit of gaan met die banaan. Net wat u wilt. Veel golfplezier allemaal.

wvde