Matchplayverslagen 1e ronde 2022

Taal vs Mansoor 7/5

Veni, vidi, vici

Ruud Taal , ik kwam, ik zag, ik overwon 

Met zo’n een houding kwam hij op Waterland. En dat heb ik geweten ook. Waar ik met een flinke doos ballen minder de baan af liep had Ruud slechts één bal verloren schat ik zo in.

Ruud was zoals gezegd niet te verslaan iedere bal was recht en ook zijn korte spel was super scherp. Bij mij ontbrak het aan vastigheid veel te weinig gespeeld maar ook als ik een stuk beter had gespeeld was het een kansloze missie.

lees verder »

Van de Rhoer vs Kerssies 8&6

Het drukke schema van zowel Sonja, ondergetekende en diverse golfbanen, resulteerde bijna in het ongewenste scenario dat we vóór 2 mei onze wedstrijd niet zouden kunnen spelen. Bijna alle golfbanen in de omgeving van Apeldoorn en Amersfoort waren druk doende met hun eigen competities, en zowel Sonja als ik zagen onze agenda’s al behoorlijk vol geschreven met werkzaamheden, uitstapjes naar het buitenland (trainingsstage Turkije?), of familie- aangelegenheden.

lees verder »

Keijzer vs Van de Stadt 2&1

Zaterdag 30 april 2022, voorheen Koninginnedag, nu de voorlaatste dag dat de voorronde van de NVGJ-matchplaycompetitie gespeeld kon worden. Onze nieuwe sympathieke, Friese wedstrijdleider Louis Westhof heeft de gebeden van de ‘getogen Groningers’, Peter Keijzer en mij, ‘doorgekregen’. Of het gesternte was ons goed gezind bij de loting. Hoe dan ook, het leidde ertoe dat wij het tegen elkaar mochten opnemen.

lees verder »

Van der Steen vs Verhoeven 2/0

Brabants onderonsje

Handig zo’n 1e matchplay wedstrijd met iemand die op fietsafstand van je woont. Bovendien ben ik lid van van een baan “om de hoek” . Maar nee, Henri wilde niet spelen op De Haverleij : vreselijke baan volgens hem …. Er moet natuurlijk wel consensus zijn anders gaan we geen gezellige dag tegemoet. Zo kwamen we uit bij golfbaan Midden Brabant : een prachtige parkbaan op Landgoed De Utrecht.

lees verder »

Boehlé vs Brouwer 3&1

Via Facebook had Paul Boehle meegekregen dat ik op trainingsstage was geweest in Turkije, ter voorbereiding van onze matchplay wedstrijd op de mooie golfbaan van Wilnis, daags na terugkomst op Schiphol, waar tienduizenden her en der opgestapelde koffers een bewijs vormden van het feit dat het daar even niet zo lekker loopt. (Dat was trouwens bij ons heen ook al het geval en terug met name bij de douane opnieuw: chaos).

lees verder »

Wollring vs Botman 8&6