Matchplay 2020

De Jong vs Klein Schiphorst 8&6

Het reserveringssysteem van De Zaanse stuurde me een automatisch gegenereerde mail met een uitnodiging om te golfen met Annette de Jong; starttijd 10.24 uur, aantal holes 9! Verbazing van mijn kant. In principe spelen we in onze matchplay competitie een volle ronde. Intimidatie van mijn tegenstander, of is er een vergissing in het spel? Zo makkelijk ben je niet van me af, berichtte ik met een lachebekje terug. Achteraf moet ik bekennen dat ze bijna genoeg had aan die halve kaart; bij de turn stond het 6 up en twee holes later moest ik haar deemoedig de hand schudden. De strijd was gestreden.

lees verder »

Botman vs Barenbrug 2&1

Wanneer je het fraaie terras van Golfbaan Heelsum op wandelt, na de hartelijke ontvangst door Madelon, valt het oog direct op de replica van de Horsa Glider die er sinds augustus 2019 ligt.  De Airborne-commissie van de golfclub stak honderden uren vrijwilligerswerk in de bouw van dit zweeftoestel, waarvan er tientallen werden ingezet tijdens Operatie Market Garden in september 1944 om naast manschappen zwaar materieel als kanonnen en jeeps aan te voeren.

lees verder »

Taylor - Buijteweg 19de hole

In een nutshell: wij bezorgden elkaar een leuke namiddag/ vooravond op Zeegersloot. En zelf sleepte ik de partij uit het vuur op de 19e. Neen, helaas niet de bar en het restaurant, maar op een par-3. Daarmee was voor Willem- golfvriend Buijteweg uit de Waterbieskreek te Leiderdorp, het pleit beslecht. Dat dan ook nog eens op zijn geliefde thuisbaan.

lees verder »