Lodewijk Klootwijk vertrekt bij NVG

Lodewijk Klootwijk vertrekt als directeur van de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG). Hij heeft er 18 jaar gewerkt. Lodewijk had ook veel contacten binnen de NVGJ en maakte deel uit van de jury voor de Golfpersprijs. Wat Lodewijk gaat doen is te lezen in het volgende persbericht:

Na 18 jaar gewerkt te hebben voor de NVG gaat Lodewijk per 1 juni vertrekken als directeur van de NVG. Hij heeft de functie van directeur-bestuurder aanvaard bij de nieuwe branchekoepel het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS).

 

Het bestuur van de NVG kijkt terug op een vruchtbare periode waarin Lodewijk zich heeft ingezet voor de golfbranche in Nederland en is hem hiervoor zeer erkentelijk. Bij het aantreden van Lodewijk was de NVG een brancheorganisatie met ca 50 aangesloten leden waar hij voor twee dagen in de week voor aan de slag ging. In de jaren die volgden is een CAO afgesloten voor de golfbranche, is de Europese Koepelorganisatie GCAE opgericht met inmiddels meer dan 1.100 aangesloten banen, heeft de verhouding met de NGF een mooie ontwikkeling doorgemaakt die heeft uitgemond in de huidige goede en constructieve samenwerking. En inmiddels zijn bijna 140 golfbanen en verenigingen aangesloten bij onze brancheorganisatie. Het laatste wapenfeit uit de koker van de NVG is het initiatief om POS op te richten, waarmee de ondernemende sportbranche een link heeft gekregen met de Rijksoverheid. De NVG is als mede-oprichter bij POS aangesloten en dus zal het goede contact blijven met Lodewijk.

 

Paul Wesel zal op interim-basis de taken van Lodewijk overnemen. Hiervoor zal hij aftreden als bestuurder van de NVG. Met Paul haalt de NVG een zeer ervaren kracht binnen als voormalig directeur van Landgoed Bergvliet. Hierdoor is de continuïteit van de NVG meer dan gewaarborgd.

 

Hartelijke groet,

Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties

 

Bestuur