Jeroen van Leeuwen eerste Matchplay-finalist

Op deze vrijdag de dertiende blijven de ontwikkelingen aan het Matchplay-front elkaar snel opvolgen. Zo snel dat de website-redacteuren het nauwelijks kunnen bijbenen. Vanochtend vroeg stond alles nog in het teken van de laatste kwart-finale-partij tussen Louis Westhof en Martijn Paehlig (zie tekst elders op deze site: ”Martijn had een mindere dag”).

Inmiddels blijkt uit het name-dropping verslag van Jeroen, dat de eerste halve-finale-partij tussen Jeroen van Leeuwen en Charles Taylor ook al is afgewerkt. Founding-father Charles en Jonkie Jeroen trokken ten strijde op Houtrak. Good-old Charles moest zijn hoofd buigen voor Jeroen: 7 & 5.

Zodoende is de eerste finalist van de NVGJ-ZVM Matchplay-Competitie 2021 om de Joop van der Flier trofee bekend. Jeroen mag het in de loop van september opnemen tegen de winnaar van Willem Schouten (Matchplay-kampioen 2015) vs Louis Westhof (Matchplay-kampioen 2016). Deze pot wordt op een nog nader te bepalen datum gespeeld op De Hoge Kleij in Leusden.

Volgens de ooit door ex-matchplay-cheffin Aleid Kemper in het leven geroepen traditie, speelt de finale van de NVGJ-ZVM Matchplay-Competitie 2021 zich af op De Pan, rustiek genesteld in de lommerrijke ambiance van Bosch en Duin: ”Een verborgen schat midden in een fraaie natuur”, aldus De Pan zelve.

Matchplay-kampioen 2019 Michiel Teeling kan een dezer dagen een telefoontje verwachten van  tikker dezes dat hij afstand zal moeten doen van Joop van der Flier trofee.   

Hilversum, vrijdag 13 augustus 2021.

Willem van den Elskamp

Wedstrijdleider NVGJ-ZVM Matchplay-competitie 2021