Huizing met Duca del Cosma

Duca del Cosma, sponsor van de NVGJ, heeft een 3-jarige overeenkomst afgesloten met de Nederlandse DP World Tour-golfer Daan Huizing. Vanaf 1 mei 2022 zal Daan Huizing (op de foto samen met Duca del Cosma-eigenaar Frank van Wezel) de schoenen en kleding van Duca del Cosma gaan dragen. De officiële ondertekening van het contract zal plaatsvinden tijdens het Dutch Open, op vrijdagmiddag 27 mei 2022, direct na voltooing van Daan’s ronde. Leden van de NVGJ zijn daarbij van harte welkom in de stand van Duca del Cosma in het promodorp op Bernardus. Andere door Duca del Cosma gesponsorde golfers zijn Joost Luiten, Pasqualle Coffa, Aydan Verdonk, Kelly Tan, Michaela Finn, Charlotte Thompson, Deon Germishuys en Shergo al Kurdi.

Persbericht:

 

Duca Del Cosma en Daan Huizing gaan samenwerking aanDuca del Cosma heeft met de Nederlandse DP World Tour-golfer Daan Huizing een 3-jarig contract gesloten, waarbij Huizing vanaf 1 mei 2022 officieel de schoenen en kleding van Duca del Cosma gaat dragen.

Huizing: “Een gevleugelde uitspraak van mijn vriend en inspirator Johan Cruijff luidt: “winnen doe je met z’n allen”. Coaches, caddie, familie, vrienden en sponsors zijn allen een zeer essentieel onderdeel in het behalen van succes. Het is een reis die je met elkaar maakt en waarin eenieder zijn steentje bijdraagt. Sponsors hebben een bijzondere plek in mijn team; zij maken het mogelijk om mijn dromen en ambities te verwezenlijken.” In de afgelopen maanden heeft Huizing de producten van Duca del Cosma uitvoerig getest. “Ik ben zeer onder de indruk van de kwaliteit en het comfort” vervolgt Huizing. “Het team van Duca del Cosma is zeer professioneel en weet snel te schakelen in nieuwe ontwikkelingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we elkaar met deze samenwerking kunnen helpen groeien. Ik

ben blij om Duca del Cosma in mijn team te hebben en kijk er naar uit om met hen te winnen op het hoogste niveau” aldus Huizing.

Ook de eigenaar van Duca del Cosma, Frank van Wezel, zegt verheugt te zijn met de samenwerking: “Daan en Duca hebben gemeen dat zij beide bekende namen in de markt zijn die beide hard aan de weg timmeren. We vinden elkaar in gemeenschappelijke normen en waarden, wat de basis is van een succesvolle samenwerking. Net als wij is ook Daan op zoek naar perfectie; in zijn spel maar ook in zijn materiaal gebruik. Wij denken met Daan Huizing een toekomstig DP World Tour-winnaar te hebben binnengehaald.”

Daan gaat zijn ervaring op het gebied van materiaal voor Duca del Cosma inzetten om het productaanbod verder te innoveren. “Ik kijk er naar uit om met Daan in ons team Duca del Cosma naar een nog hoger niveau te tillen”, aldus Van Wezel.

De officiële ondertekening van het contract zal plaatsvinden tijdens de Dutch Open 2022 op vrijdagmiddag 27 mei 2022 in de stand van Duca del Cosma in het Promodorp. Bezoekers van de Dutch Open zijn van harte welkom om hier getuigen van te zijn.

Over Duca del Cosma

Sinds 2016 is Duca del Cosma in Nederlandse handen gekomen. Het merk, dat sinds 2004 bestaat, was het eerste merk dat de spikeless hybride golfschoen introduceerde, die ook buiten de golfbaan gedragen kan worden. De designs en leersoorten zijn Italiaans en de productie vindt plaats in Europa. Inmiddels zijn de golf en lifestyle schoenen van Duca del Cosma in 30 landen verkrijgbaar en hebben zij eigen vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en in de Verenigde Staten.

Over Daan Huizing

Daans carrière is stormachtig te noemen. In 2010, 2011 en 2012 won hij 12 nationale en internationale titels en het behalen van een eerste positie op de Scratch Players World Amateur ranking in 2012. Gesterkt door deze overwinningen, besloot hij op 22 oktober 2012 professional te worden. Het begin van zijn pro-carrière is net zo stormachtig te noemen; in 2013 won hij 2 toernooien op de Challenge Tour en promoveerde daardoor naar de European Tour. In 2015 zakte hij terug naar de Challenge Tour en na 6 jaar vechten op de Challenge Tour en 4 professionele toernooioverwinningen op zak promoveerde hij eind 2021 naar de DP World Tour – voorheen de European Tour.