Herkansing Mr. Glow Matchplay (ook wel: verliezersronde)

Goed nieuws voor de spelers die in de eerste of tweede ronde van de Mr. Glow Matchplaycompetitie tegen een nederlaag opliepen. Speciaal voor hen is er een Herkansing georganiseerd (ook welnaangeduid als ‘Verliezersronde’, maar dat klinkt toch minder sympathiek). Hoe dan ook, de kandidaten voor deze Herkansing Matchplay hebben inmiddels allen de gelegenheid gehad zich aan te melden en… de respons was boven verwachting.

Het lijkt er op dat we – analoog aan Het Hoofdtoernooi – vanaf nu een mooi schema kunnen afwerken volgens ‘laatste zestien’, ‘kwartfinale’, ‘halve finale’ en een echte finale, op een nog nader te bepalen baan, ergens in september. Het idee voor deze Herkansing Matchplay is aangedragen door (ere wie ere toekomt) Henri van der Steen, die zelf tot het selecte gezelschap van jammerlijke verliezers behoort, na zijn nipte nederlaag tegen Ron Buitenhuis.

Uw wedstrijdleider was meteen enthousiast over zijn idee, en hij was niet de enige, gezien het aantal reacties op de mailing die daarna is verstuurd. Vooralsnog zijn er zes matches in deze herkansing bekend. Er komen nog twee partijen bij, vooral afhankelijk van de uitslagen van de partijen Botman-Sturhoofd (op 13 juni) en Dekker-Van Daalen (op 9 juni).

De partijen in deze eerste Herkansingsronde (meteen de ⅛ ste finale) zijn als volgt:

René Brouwer vs Henri van der Steen

William Wollring vs Ronald Massaut

Marijke Brouwers vs Paul Boehlé

Elaine de Boer vs Igor Bennik

Andy Houtkamp vs Ruud Taal

Peter Keijzer vs Taco Mulder

Ook hier geldt dat de partijen gespeeld dienen te worden vóór 12 juli. Net als voor het Hoofdtoernooi wordt er ook hier voor de kwartfinales geloot op 12 juli, tijdens prijsuitreiking van de reguliere NVGJ-wedstrijd op De Gelpenberg.