Foeke pakt weer Elite Cup

De bokaal is wederom voor Foeke, met prijzen ook voor Willem en Friso.

Daags na de afgelaste wedstrijd op Lauswolt trad de crème de la crème van de NVGJ (3 spelers uit huidige top 10 OoM?, red)  aan voor de tweede editie van de NVGJ Elite Cup, wederom op de fraaie baan van Links Valley. Michiel Teeling en Sietse Herrema hebben dit jaar hun lidmaatschap van de NVGJ opgezegd en dus ging de Elitecommissie op zoek naar elitaire vervangers. Uit het overstelpende aantal aanvragen koos de commissie uiteindelijk voor Stef Swagers, Helène Wiesenhaan en Anton Kuijntjes.

Helaas konden zij de immense druk op deze voor hen eerste editie nog niet helemaal aan. Al moet gezegd worden dat Stef (hcp 0,0) zich met een +1 op de tweede negen nog enigszins wist te revancheren na een zwakke start. Van de 8 elitairen – Martijn moest op het laatst afhaken vanwege golfverplichtingen in het buitenland – was het titelverdediger Foeke die zijn zenuwen en de lastige greens greens het best onder controle had met een netto score van 71. Hij mag de glanzend zilveren wisseltrofee weer een jaartje in zijn prijzenkast zetten. Willem Schouten en Friso Leunge (beiden netto 74) werden gedeeld tweede. 

Tijdens de ronde werden de deelnemers nog verrast met heerlijke warme saucijzenbroodjes die, zo bleek later, niet voor ons waren bedoeld maar voor een bedrijfsuitje dat na ons startte. Ze smaakten er niet minder om.

Na afloop kon organisator Foeke dankzij nieuwe sponsor LIV tijdens het uitgebreide borrelbuffet nog een prachtig prijzenpakket ter beschikking stellen voor de winnaars van de troostprijzen. Volgend jaar zeker weer een LIV Elite Cup, waarschijnlijk op de Goyer!

Friso