Hoera! De NVGJ heeft een Koningshuis...

Bravo Foeke Collet. Wéér de titel gewonnen bij de elite van de NVGJ. Gefeliciteerd! Jij bent – bij tijd en wijle – een heel goede golfer in het gilde der journaille. En altijd, want twee keer gespeeld, de beste van de elite. Volgens de Dikke van Dale is elite een kleine groep voorname mensen. Voorname mensen zijn onder anderen de leden van het Koninklijk Huis. Enigszins overdrachtelijk zou je kunnen zeggen dat bij de NVGJ een soort van Koninklijk Huis wordt aanbeden/gedoogd. Hoera!

Martijn, Willem, Friso, Pamela, Stef, Helene, Anton. Jullie zijn allemaal geweldenaren op gebied van golf in ons midden, zijnde de NVGJ. Een diepe buiging en een mooie reverence, namens mij. Maar mag ik – vrij naar Koot & Bie – ook een teiltje?

Waar slaan jullie escapades op? Gegolft op niveau? Een gezellige dag? Natuurlijk. Flessen bubbles genuttigd. Fijn voor jullie. Nog een beetje neergekeken op de rest van het gepeupel bij de NVGJ, dat je niet hebt uitgenodigd, want te min? Beetje zitten filosoferen over een meer upper class journalistengolfclub? Ach jongens en meisjes, dat laatste is al zo veel/vaak gedaan door wat ‘doorgewinterden’ en het is er nooit van gekomen. En waarom niet? Omdat de NVGJ staat als een huis. Geen Koninklijk Huis, maar een huis. Uitstekend gefundeerd, water proof en toekomstbestendig.

Daarom deze woorden voor de elite-groep: pak je gerust bij elkaar, speel als een gek, drink bubbles zo veel als je wil, maar denk niet dat je van het Koninklijk Huis bent. Doe je niet meer voor dan dat je bent, sterveling. Wij zijn de NVGJ die bestaat uit leden die elkaar een gezellige dag bezorgen en hebben lak aan dit Koninklijk Huis.Leo van de Ruit. Founding Member, Erelid, Lid van Verdienste, oud-secretaris, ex-vice- voorzitter, ex-voorzitter.

Reacties

Grap op grap

Leuk stukje Leo, we dachten heel even dat je ergernis gemeend was, haha! Maar ook jij hebt natuurlijk heus wel door dat dat hele elite-gedoe van ons een grap is. Daarvoor ligt de ironie er gelukkig véél te dik op. Een 'Elite-commissie', LIV als sponsor: ik bedoel maar! In het rijke NVGJ verleden hebben ontelbare kleinere NVGJ afvaardigingen in binnen- en buitenland een rondje gespeeld en dit is ook weer zo'n kluppie. We hebben elkaar gewoon een gezellige dag bezorgd. Wie weet nodigen we jou een volgende keer uit! (Dat laatste moet ik overigens eerst wel even democratisch in de groep gooien. Dat hoor je tzt dan nog.)

Grap op grap

Of het nu ironisch of sarcastisch is bedoeld, niet doen dat groepje Elite noemen. Ik ben allerminst jaloers, maar het kan averechts werken dat zelfverheffingsgedoe. Ik kan Leo, mijn vriend sinds begin jaren tachtig, redelijk goed volgen. Toevallig sprak ik hem onlangs daarover (zo close zijn we dus). Ironie, legde hij uit. Mijn inschatting over dit rare bericht, inclusief foto's, is toch: Kijk ons eens. PS Ik hoef geen uitnodiging, mijn handicap cq golfvaardigheid is daarvoor veel te hoog…. wat dat ook mag betekenen in deze prestatiesamenleving  

E-categorie

Arme Frank Uijlenbroek, ga je nu naast de A- en B-categorie ook nog een E(lite)-categorie bijhouden?