Wiesenhaan vs Keijzer 4&3

Met pijn en moeite heb ik in de voorronde van goede vriend Hannes van de Stadt kunnen winnen en wel op hole 18. Hélène was de volgende tegenstander. Haar enthousiasme was groot om bij The International te spelen en zo gebeurde recent op donderdagochtend 2 juni.Hélène haar reputatie als long-hitter was al voortgespoed. Mijn tactiek om samen van de gele tee afslaan leek mij dan ook een goede aanpak en heel prettig bovendien om van een dezelfde box te spelen. Helaas wist de lokale Marshall haar te overtuigen om, gezien de lengte van de baan, toch van rood te beginnen. En daar verdwenen mijn kansen, als sneeuw onder de warme lentezon.

Hélène haar afslagen zijn dusdanig overtuigend dat mijn gelimiteerde golf brein automatisch in de overdrive ging. Dat was funest voor mijn precisie om de fairway te blijven. In de hoge rough die her en der goed verspreid liggen is het lastig ballen vinden, laat staan spelen.

Het was een heerlijke zonnige dag en de verhalen waren boeiend, inspirerend en vermakelijk. Een rijke zoektocht naar haar missie in het leven heeft haar gebracht wat ze van jongs af aan al wilde gaan doen. Ondanks alle tegenwerpingen van systemen en scholen. Een echte doorzetter inmiddels gewaardeerd en professioneel fotograaf.

Een eigenschap die Hélène ook inzet in haar golfspel, onoverwinnelijk, chapeau met de overwinning.

PK