Out of Bounds

Pieter hield van een goede grap. Liefst met een aansprekende pointe. Maar ook de harde kon er wat hem betreft wel mee door, mits gelanceerd in wat hij dan zei, “het goede gezelschap”. Mensen met een wat bredere visie dan doorsnee, zeg maar. Het kopje boven dit persoonlijke in memoriam zou onze zeer gewaardeerde oud- voorzitter van de NVGJ dan ook zeker op waarde hebben weten te schatten.

Out of bounds. Het terrein verlaten, de grens voorbij gegaan. Gewoon ineens weg verdomme nog aan toe. Binnen ruim een jaar tijd, ons vijfde lid, na Rob van den Dobbelsteen, Aleid Kemper, Robbie van Erven Dorens en Cees van Drongelen. Niet de eersten de besten ook nog eens. Neen, hoofdrolspelers, voortrekkers, protagonisten dus, ieder op zijn gebied.

Pieter Landman, onze derde voorzitter in de NVGJ- historie en opvolger van Leo van der Ruit, was onbetwist zo’n voortrekker. Ik leerde hem kennen in de Hilversumse scene, toen hij nog bij de Wereldomroep flink op de trom roerde. Maar veel beter nog toen hij als lid van de NVGJ in tal van discussies een vernieuwer bleek. Iemand die niet bang was verantwoordelijkheid te nemen en te delen. Een kerel van wie je op aan kon. Op wie je kon rekenen als er een beroep op werd gedaan.

Hij was naast een wijs en verstandig man, ook een begenadigd spreker. Zeilde dikwijls vilein langs de lijntjes, maar wel steeds met een duidelijke inhoud en een goede toon. Een man een man- een woord een woord, zo stond hij altijd positief en constructief in het leven. Heel herkenbaar voor allen die hem hebben gekend. Sociaal- maatschappelijk was Pieter ook een betrokken mens. De succesvolle loopactiviteiten rondom paleis Soestdijk spraken tot de verbeelding en zo was er meer. Waarvan velen hebben mogen profiteren.

Zo ook de NVGJ, die hij op zijn eigen, flamboyante, charmante, vriendschappelijke en deskundige wijze enkele jaren mocht leiden. Loyaal, creatief en bovenal met een warm kloppend hart. Dankjewel Pieter. We zullen je blijven gedenken en je naam in ere houden. Out of bounds of niet.

Charles Taylor, oud- voorzitter en erelid NVGJ

Reacties

Pieter

Mooie woorden Charles. dank voor het uitdrukken van onze gevoelens. een groot verlies, we zullen hem zeer missen.

Pieter

Mooie tekst, Charles. Mooie woorden over een mooie man. Een unieke persoonlijkheid met warme gevoelens voor iedereen. Als hij de kop van jouw IM zou lezen, dan zal hij zeker glimlachen. Hij houdt hier wel van….en wij van hem! Onvoorwaardelijk.

Pieter

Hij was een fijne man, hij wist dat ik van hardlopen hield en nodigde me vaak uit voor de Run die hij organiseerde rond Paleis Soestdijk. Ik meen zelfs dat hij mij tijdens onze eerste ontmoeting op Zandvoort (KLM Open) vroeg om lid te worden van de NVGJ. Dat zo'n fijne man zo vroeg is overleden aan bijvoorbeeld een ziekte die mij bekend voorkomt en waarvan ik wél ben genezen. Ik zal hem missen

Pieter

Pieter Sodeju, wat ben ik geschrokken van de mededeling dat Pieter Landman was overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Pieter was een gezellige vent die ik al jaren kende vanuit de NVGJ. We hadden toch wel enkele raakvlakken Veel met elkaar gegolft, gesproken, geouwehoert maar vooral gelachen. Pieter was een aimabel, integer, bescheiden, maar vooral een goede vent waar je afspraken mee kon maken. Never a dull moment. Pieter, rust in vrede. Peter Smulders