Op pad met de NVGJ

Datum: 15-11-22 / 19-11-22

Auteur: Stef Buizer (reisleider)

Dag 1:

Op Schiphol komen de eerste NVGJ-ers binnen druppelen en vele bekende gezichten van de reis vijf jaar terug. De grote groep van 34 deelnemers komen, na een rustige vlucht, in Portugal aan om 18.45 uur. Onze buschauffeur stond netjes klaar en na een plezierige rit komen we aan op Castro Marim. We worden uiterst hartelijk ontvangen en geholpen, waardoor iedereen snel in zijn villa terecht kon voor de eerste nacht in Portugal.

In het uiterste oosten van de Algarve en nabij de grens met Spanje ligt de populaire Castro Marim Golf and Country Club (van de bekende Nederlandse eigenaar Willem van Kooten alias Joost den Draaier). Een ruim opgezet golfresort waar je in geschakelde luxe Village Houses kunt verblijven met 2 of 3 slaapkamers. De 27 glooiende holes van Castro Marim zijn een uitdaging voor zowel de beginnende als de ervaren golfspeler. Spectaculaire hoogteverschillen, ondulerende greens en diverse waterpartijen. De baan is afwisselend en biedt prachtige uitzichten op de omgeving.

Dag 2:

Na een uitstekende nachtrust is iedereen op tijd bij het ontbijt, want dag 1 van het toernooi is begonnen. Na het ontbijt een lunchpakketje mee want vandaag golft iedereen op de Castro Marim lus Guardiana/Grouse met afslagen op hole 1 en 10. De baan biedt prachtige vergezichten op de Atlantische oceaan, het achterland en de grensrivier Riu Guardina, Na terugkomst uiteraard een welverdiend natje en droogje, waarna iedereen zich gaat omkleden voor het diner. Heerlijk gegeten en uiteraard de prijsuitreiking van dag 1 door wedstrijdleider Ger Laan.

De NVGJ’ers voor het hoofdgebouw van Castro Marim Golfe

Dag 3:

Na een heerlijk ontbijt staat de bus klaar om iedereen naar de volgende baan te brengen. Vandaag staat een golfdag gepland op Quinta do Vale. Deze baan vlakbij Castro Marim gelegen (4km) ligt aan de rivier Riu Guardina. Vanaf het hoger gelegen clubhuis heb je een spectaculair uitzicht richting Spanje. De baan oogt makkelijker dan dat hij is maar de ligging vlak bij zee maakt de baan gevoelig voor wind. Onder uitstekende temperaturen werd er vandaag weer gestreden door iedereen en was het na afloop goed toeven op het zonnige terras. Terug in Castro Marim stond in de avond weer een prima diner buffet klaar en kon de prijsuitreiking van dag 2 plaatsvinden en de totaalstand over 2 dagen.

De groep bij de prachtige baan Quinta do Vale

Trotse bediening van Castro Marim

Dag 4:

Na een goede nachtrust stond weer een heerlijk ontbijt klaar voor een golfdag op de Castro Marim lussen Guadiana/Atlantico. Maar niet voordat onze welbekende Willem van Kooten de groep kwam aanmoedigen. Met z’n 81 jaar geen steek veranderd en nog steeds haarscherp. Wederom een prachtige golfdag, met een  heerlijk diner, dagwinst en totaalwinaar.

De Donkerslootjes met Willem van Kooten (en een selfie). Bob Donkersloot is 2 maanden jonger dan WvK. Allebei 81 jaar !

Willem Schouten overall winnaar, op de foto met kiss-miss Mirjam en wedstrijdleiders Ger en René. Boudewijn v d Rhoer werd 2e, Paul Boehle 3 de. De gebroeders Simon  en Peter Keijzer kregen de Mental Toughness Award, beschikbaar gesteld door Ivar van der Moolen, mental golf pro van Spaarnwoude

Dag 5:

De laatste dag is aangebroken. Tijd om na een paar fantastische dagen huiswaarts te gaan. Bijzonder genoten van de samenwerking met wedstrijdleiders Ger en René. Ik wil alle NVGJ’ers die mee waren enorm bedanken voor de plezierige dagen en wellicht tot ziens.

Bijna klaar voor de afslag op Quinta do Vale

Frivole selfie op de eerste hole..