NVGJ-ZVM Matchplay: Ronde Twee

Nu de kruitdampen van de Eerste Ronde van onze NVGJ-ZVM Matchplay competitie om de Joop van der Flier trofee zijn opgetrokken kunnen we het slagveld overzien. Was er sprake van een slagveld?. Overdrachtelijk gesproken wél. We begonnen met een heus ziekenboegje: Henri van der Steen haakte af wegens een handblessure. Hij kreeg in de ziekenboeg gezelschap van Igor Bennik, die wegens rugklachten Martijn Paehlig vrije doortocht moest geven. Afgelopen donderdag meldde ook Ruud Taal zich op het doktersspreekuur. Hij had loopklachten. Wat vervolgens Jeroen van Leeuwen een Walk-over opleverde.

Ronald Speijer speelde donderdag op de Waterlandse een dusdanig beroerde wedstrijd (na negen holes meer strepen dan punten), dat hij vrijdag aan zijn Matchplay-tegenstander Leo van de Ruit liet weten ”fysiek en mentaal” niet in staat te zijn om de golfhandschoen tegen hem op te nemen. Dus ook voor Leo een Walk-over.

Alle patiënten snelle beterschap gewenst. Hopelijk mogen de aardige mensen van de NVGJ-wedstrijdtafel jullie binnenkort weer ergens in den lande een scorekaart overhandigen…

Gelukkig werden er ook nog een heleboel Matchplay-potjes wél gespeeld. Dat leverde soms spannende gevechten op. Zo werd in een enkel geval de strijd pas op de negentiende hole (let wel: de ”echte” negentiende…) beslist. Daarbij werden de thuisblijvers op mooie wedstrijdverslagen met rake sfeertekeningen getrakteerd. Mooiste kop was: “Friso verslikt zich in Taco”.

Had de wedstrijdleider er bij de indeling voor de eerste ronde ietwat op aangestuurd dat de zes deelnemende dames goede kansen hadden om Ronde Twee te halen; voor drie dames (Hélene, Madelon, Sonja) was Ronde Eén meteen Ronde Laatst. Jammer. Volgende keer hopelijk meer succes.

Hannie Verhoeven, Marijke Brouwers en Pamela Sturhoofd plaatsten zich voor Ronde Twee. Al is Hannie daarin gesneuveld door de verliespartij tegen Martijn,.

Op 1 juni 2021 ziet de achtste finale van de NVGJ-ZVM Matchplay-competitie er als volgt uit:

Martijn PAEHLIG vs Hannie Verhoeven

Louis Westhof vs René Brouwer

Marijke Brouwers vs Leo van de Ruit

Paul Mansoor vs Willem Schouten

Hans Botman vs Charles Taylor

Taco Mulder vs Leon Klein Schiphorst

Jeroen van Leeuwen vs Pamela Sturhoofd

Ruud Onstein vs Foeke Collet

U gelieve de partij te spelen vóór 1 juli 2021.

Spelregels als vanouds:

Driekwart handicap-verrekening. Eventuele greenfee-kosten splitsen.

Winnaar aub een verslagje maken voor de site. Sturen naar: redactie@nvgj.nl

onverhoopte complicaties/onenigheden/problemen en/of andere vormen van gedoe, aangaande de hierboven genoemde golfwedstrijden, kunt u gerust contact opnemen met de wedstrijdleider. Hij legt zijn oor te luister. Alvorens hij probeert tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen.

Namens de gehele NVGJ-familie wensen we de zestien dappere strijders volop golflol in Ronde Twee.

Vergeet vooral het motto van de vrolijkste vereniging van Nederland niet:

”Elkaar een leuke dag bezorgen”.

Willem van den Elskamp,

Wedstrijdleider NVGJ-ZVM Matchplay-competitie 2021

Hilversum, 1 juni 2021