NVGJ-ZVM Matchplay: ”Martijn had een mindere dag”

Louis Westhof op donderdag 12 augustus om 19.49 uur via de Whatsapp: ”Ha Willem, goed nieuws vanaf Lauswolt. Althans voor mij. Ik trof Martijn op een van zijn zeldzame mindere dagen: 7&5 voor mij”.

Bravo Louis en gefeliciteerd. Martijn uiteraard gecondoleerd. Verder heeft Willem Schouten nu duidelijkheid over wie zijn tegenstander wordt in de halve finale van de NVGJ-ZVM Matchplay-competitie om de Joop van der Flier Trofee.

Saillant detail: met de pot Westhof vs Schouten treden twee oud-matchplay-kampioenen tegen elkaar in het strijdperk; Louis was winnaar in 2015; Willem Schouten was onze Matchplay-kampioen van 2016.

Achter de namen de twee andere halve finalisten, zijnde Charles Taylor (70-plusser en founding-father van onze vrolijke vereniging) en jonkie Jeroen van Leeuwen (jonkie zowel qua leeftijdsjaren als qua lidmaatschapsjaren) staat geen kampioensjaartal vermeld. Maar dat kan over pakweg zes weken zomaar anders zijn…

Over de ”plaats delict” van de knock-out pot tussen Louis en Willem is al bekend dat dit – dankzij bemiddeling van Lia Grooters; waarvoor dank — Golfbaan De Hoge Kleij in Leusden gaat worden. Datum en tijdstip moeten nog worden geregeld. Zodra meer bekend is, publiceren we dat op de site. Dan kan iedereen, die dat wenst – en de wedstrijdleider natuurlijk qualitate qua — meelopen om te genieten van een topgolf-wedstrijd!

Update: Louis op vrijdag 13 augustus om 07.45 uur via de whatsapp: ”Heb inmiddels contact gehad met Willem Schouten; voor een afspraak in de week 30/8 – 3/9 op de Hoge Kleij. Heeft Lia Grooters geregeld (geen greenfee).” Nou nou, goed bezig daar in Het Hoge Noorden.

Ook voor de andere halve-finale geldt natuurlijk: zodra Charles en Jeroen een plek, datum en tijdstip hebben geprikt, zetten we dat graag op de site. Met de wervende slogan: ”Komt dat zien”.

Sluiten we af met een paar dienstmededelingen voor de heren protagonisten:

Mannen, uw partij graag spelen vóór 3 september 2021.

Dan kunnen we in september, ondanks alle sportieve drukte — Formule 1 met Max op Zandvoort en het Dutch Open met Joost op Bernardus in Cromvoirt — hopelijk ergens in alle rust de Finale van de NVGJ-ZVM Matchplay Competitie 2021 afwerken.

Nog steeds spelen we met driekwart-handicapverrekening.

Eventuele greenfee-kosten mag u delen.

 

Van de hand van de winnaar van een halve-finale-partij wordt een verslagje voor onze site hogelijk op prijs gesteld. Inzenden naar: redactie@nvgj.nl. Namens de gehele NVGJ-familie: Bij voorbaat drank.

Hilversum, vrijdag 13 augustus 2021.

 

(vrijdag de dertiende: ik heb vanmiddag een date… Nou ja, we zien wel.)

Willem van den Elskamp

Wedstrijdleider NVGJ-ZVM Matchplay-Competitie 2021