Matchplay 2022

Paehlig vs Van Daalen 3&2

Sta je zomaar in de halve finale matchplay tegen Martijn, waar ik mezelf in eerste instantie helemaal niet voor had opgegeven. Dit gebeurde pas na de oproep van onze voorzitter om toch vooral mee te doen, tijdens de ALV na afloop van de  van Breugelcup. Onderweg naar de Hoge Kleij, begint de spanning al op te bouwen, wonderlijk hoe dat werkt, ‘it’s all between the ears’, weet ik al jaren. Voel geen druk en speel punt voor punt  probeer ik mezelf wijs te maken. Dat komt, een paar dagen eerder had ik al een rondje met finalist Willem op Houtrak gespeeld. Altijd leuk, en nu een soort generale maar voor mij geen beste ronde.

lees verder »

Paehlig vs Van Leeuwen WNO

Groot was de hilariteit toen bij de loting voor de kwartfinales op de Gelpenberg de partij tussen de twee gastheren van De Golfpodcast uit de koker kwam rollen. Helemaal toen direct daarna door middel van een tweede loting werd bepaald dat Martijn de baan mocht kiezen waarop gespeeld ging worden. Zou de keuze voor ‘zijn’ Waterland in zijn voordeel werken of overspeelde hij daarmee zijn hand?

lees verder »

Schouten vs Boehlé 6&5

“De dag die je wist dat komen zou”. Donderdag 18 augustus mocht ik op Houtrak aantreden in de kwartfinale van de matchplaycompetitie tegen Willem Schouten. De match was eerst nog uitgesteld omdat Willem iets te fanatiek aan een tennistoernooi had deelgenomen; zijn rugkwetsuur was voldoende hersteld. Henri, die tegen de winnaar van onze wedstrijd gaat spelen, vroeg me eerder die week of ik dacht een kans te hebben. “Natuurlijk. Als hij een off-dag heeft en ik een topdag, maak ik een piepklein kansje….” Dacht ik optimistisch. Nee dus.

lees verder »

Van Daalen vs Veldman 2&1

En uiteraard kwam Fred weer met zijn prachtige camper..

Plaats van handeling de ons allen bekende Gelpenberg bij Emmen. Gerald had met zijn Jaqueline een paar daagjes Drente gepland en een hotelletje in Dwingeloo geboekt. “Je kunt ook naar Houtrak komen”, was eerder zijn weerwoord op mijn voorstel in Bad Bentheim te spelen. Nou ja, Houtrak is niet mijn favoriete baan dus gingen we op zoek naar een alternatief. Het werd De Gelpenberg, waar we dankzij de liefste clubmanager van golfend Nederland, Ellen Kroes, tegen een vriendelijk prijsje konden spelen.

lees verder »

Van der Steen vs Wiesenhaan 8&6

 
AUWWWWW!!!
Zo dat heet dus kansloos ingemaakt worden.
 
Het was op een warme dag in Augustus dat Henri en ik elkaar op de Mondial het golfleven zuur gingen proberen te maken…na de dag ervoor op Regthuys al intimiderende praatjes heen en weer te hebben gestrooid, was het dan zo ver.. 15.10 uur, Houten, De Mondial, 32 graden, prachtige baan, ontzettend fijn gezelschap, en hop de baan in… lees verder »

Van der Steen vs Brouwers 1 up

Schouten vs Onstein 19de hole

Wiesenhaan vs De Jong 4&3

Van Daalen - Leunge hole 19

Paehlig vs Van Breugel 20ste hole

Van Leeuwen vs Donkersloot 2&1

Schouten vs Dekker 2&1

Boehlé vs Collet 2&1

Onstein vs Van de Ruit 7&5

Wiesenhaan vs Keijzer 4&3

 

Pagina's