Matchplay 2022

Schouten vs Dekker 2&1

John Dekker is een oplichter. Ja, wel de schattigste, liefste en leukste oplichter van de NVGJ, maar toch. Vertrouw ‘m niet, die sluwe vos uit Pijnacker. Hij gebruikt verschillende tactieken voor zijn opponentenondermijning. De verhalen zijn altijd prachtig en ontwapenend. Uiteraard had hij tegen zijn vrouw gezegd dat hij wel weer snel zou terug zijn vandaag. ‘Want jij bent zo goed dat we na een hole of tien wel klaar zijn…’

lees verder »

Boehlé vs Collet 2&1

Er zijn mensen die vinden dat je met een verslag van minder dan drieduizend woorden je spreekwoordelijke snor drukt. Ik word altijd wat recalcitrant van dit soort meningen. Ze gaan uit van het gegeven dat iedereen maar tijd kan (of wil) vrijmaken om zo’n half boek bij elkaar te rammelen. En misschien nog wel belangrijker: van de aanname dat het lezerspubliek altijd zin heeft om zich door zo’n schier eindeloos stuk proza heen te werken.

lees verder »

Onstein vs Van de Ruit 7&5

Alsof hij voor koning en vaderland het WK moest spelen, zo scherp verscheen NVGJ-erelid Ruud Onstein in Lage Vuursche aan de afslag van zijn matchplay ⅛ finale tegen NVGJ-erelid Leo vd Ruit. In de bloedhitte ontspon zich een strijd van man tegen man die zich voor de een in de Hemel en de ander in de Hel afspeelde. lees verder »

Wiesenhaan vs Keijzer 4&3

Met pijn en moeite heb ik in de voorronde van goede vriend Hannes van de Stadt kunnen winnen en wel op hole 18. Hélène was de volgende tegenstander. Haar enthousiasme was groot om bij The International te spelen en zo gebeurde recent op donderdagochtend 2 juni.

lees verder »

Westhof vs De Boer 3&2

Een paar dagen ervoor had Louis nog ruimhartig aangeboden ons treffen op de Veluwse te spelen. Maar diverse golfende vrienden verklaarden mij voor gek als ik de baan in Beetsterzwaag zou laten liggen. Te mooi. Nu wilde het toeval dat we eerste pinksterdag een familiedag hadden in Sneek. Waarmee één rit naar het Noorden volstond. Nou, ik werd niet teleurgesteld: wat een prachtige baan en wat een natuur. Zowel in het bos, als er buiten. Waterpartijen met waterlelies, enorm veel vogels. Wat een voorrecht als dat je homecourse is.

lees verder »

Paehlig vs Taal 4&3

Veldman vs Van de Rhoer 4&3

Brouwers vs Bennik 3&2

Van Leeuwen vs Van Kleef 4&3

Van Daalen vs Wollring 7&5

De Boer vs Barenbrug 1 up

Leunge vs Houtkamp 1 up

Taal vs Mansoor 7/5

Collet vs Van Galen 6&5

Van de Rhoer vs Kerssies 8&6

 

Pagina's