Matchplay 2021

Van Leeuwen - Westhof 2&1

Jeroen van Leeuwen is de nieuwe matchplaykampioen en dus de winnaar van de Joop van der Flierschaal. Hij bedwong in de finale op De Pan Louis Westhof met 2&1. Lees hieronder zijn verslag.

Het beloofde een onstuimig dagje te worden op de Pan. De weersvoorspellingen waren ronduit slecht en ik had mij op alles voorbereid. Regenhandschoenen, paraplu, een extra laag waterafstotende kleding en een regenkap voor mijn golftas. Kom maar op. Echter de weergoden hadden geen boodschap aan de voorspellingen en deden gewoon hun eigen ding. lees verder »

Van Leeuwen vs Collet 3&2

En daar sta je dan in de kwartfinale van het matchplaytoernooi. Op papier zou het wel eens het eindstation kunnen zijn want Foeke Collet is iemand waarmee je de strijd niet graag aangaat. Winnaar Order of Merit 2020, vorige week nog winnaar van het sterk bezette Jaski Open en voormalig matchplay kampioen. Kortom, een van de beste golfers binnen de NVGJ. Ga er maar aan staan.

lees verder »

Taylor vs Mulder 2up

We zitten op het terras van de GC Rozenstein te Wassenaar. De schemering meldt zich, het is heerlijk weer en we praten wat af. Taco en ik hebben het over van alles en nog wat. Veel privé ook, waarin kinderen en kleinkinderen flinke hoofdrollen spelen. Hun toekomst is van belang, daarom draait toch alles in het leven, vinden we. Och natuurlijk, onze eigen mooie diva’s, die doen er uiteraard ook zeer toe, jawel!

lees verder »

Schouten vs Brouwers 4&2

We hebben uitstekende golfsters in onze vereniging. Marijke Brouwers is daar momenteel het beste voorbeeld van. Geweldige swing, altijd vol enthousiasme en regelmatig winnaar van dagprijzen op onze toernooien. Ik zie een order of merit-winnaar in haar. Ja, dat wordt eigenlijk ook wel tijd. Maar de matchplay? Nee, die gaat ze dit jaar niet meer winnen.

lees verder »

Van Leeuwen vs Sturhoofd 19de hole

Soms verdient een matchplay wedstrijd geen winnaar. Na een hele mooie ronde met uitstekend golf (veel parren en zelfs een birdie) stond het na bijna 4 uur golfen op een zonnig Houtrak na 18 holes all square. Het terras lonkte na de laatste putts op 18, maar de regels zijn onverbiddelijk, er moet een winnaar komen. Op de eerste playoff hole mocht ondergetekende de felicitaties in ontvangst nemen, maar het voelde als een gestolen overwinning.

lees verder »

Schouten vs Mansoor 2&1

Brouwers - Van de Ruit 3&1

Collet vs Onstein 2&1

Westhof vs Brouwer 3&2

Mulder vs Klein Schiphorst 19de hole

Taylor vs Botman 5&4

Van Leeuwen vs Taal WO

Paehlig vs Bennik WO

Verhoeven vs Buitenhuis 3 up

Klein Schiphorst vs Houtkamp 5&4

 

Pagina's