Martijn Paehlig

Wachttijd

Negen holes waren achter de rug toen we aankwamen op de turn. Precies 1 uur en 40 minuten nadat we hadden afgeslagen. Er stond een marshal en de twee groepen voor ons keken wat verstoord om. Wij op onze beurt keken op klok naast de tee en vervolgens op ons taslabel. Het stond er echt. Pas over anderhalf uur zouden we de tweede negen aan mogen vangen. Bij de balie vonden ze er niets vreemds aan. ‘Voor een vierbal staat vierenhalf uur. Ik vrees dat er niets anders opzit dan gewoon te wachten.’

lees verder »

Nieuwsdieet

Hoe je het ook wendt of keert: de wereld heeft wel eens betere tijden gekend. Het klimaat, corona en nu weer een oorlog aan de rand van het continent…het is om mismoedig van te worden. Een veelgekozen ‘oplossing’ is om de nieuwsconsumptie fors terug te brengen, en hoewel die prima werkt, weet ik een methode die nog beter werkt. Ga op golfreis.

lees verder »

FIGJAM

De top bereiken is moeilijk, daar blijven nog veel moeilijker. Het is een van de (vele) cliché’s uit de sport. Maar zoals dat gaat met dooddoeners als deze: het is een waarheid als een koe. Enerzijds vanwege de druk om sportief bij de besten te blijven horen anderzijds vanwege het glibberige pad waar zelfoverschatting zomaar een struikelblok kan vormen. Bewees Phil Mickelson door met een ongenadige klap van zijn voetstuk te vallen. Van held naar outcast…het kan snel gaan en veel is er niet voor nodig.

lees verder »

Boekje open (Epiloog voorbeschouwing)

Kruimels. Zo noemen ze officieel alle sporen die je online achterlaat. Of het nu bewust geposte, of onbewust achtergelaten fragmenten van je (digitale) leven zijn, we laten ze allemaal achter. Henri van der Steen gebruikte die sporen de afgelopen weken om van vrijwel alle leden een (klein) portret(je) te maken. Hier en daar aangevuld met wat persoonlijke meningen. Hoog tijd om ook over de kwartaalschrijver een digitaal boekje open te doen.

lees verder »

Tijd voor iets nieuws

“Wat is jouw meest recente aankoop op golfgebied?”, vroeg collega F onlangs via een poll op Twitter aan de volgers van Golfers Magazine. Ik moest héél hard nadenken, maar kon gewoon niet bedenken wanneer ik voor het laatst wat nieuws had gekocht. En dat wringt, want wat is een golfer die niet af en toe wat geld uitgeeft aan zijn hobby?

lees verder »

Lekker

Vaarwel Jan

Grip

Beginnerscursus

Fitter

Rondje rennen voor Pieter

Hoop en perspectief

Seve - tien jaar later

Herinneringen

Zeven levens

 

Pagina's