Martijn Paehlig

Voor het eggie

Hoe vaak had ik mijn veters inmiddels vastgemaakt? Toch zeker vijf keer het afgelopen kwartier. Dat was dan nog zonder die twee keer dat ik mijn schoen uitdeed omdat ik zeker wist dat die sok niet goed zat ook. En moest ik nu echt alweer naar het toilet? Wedstrijdspanning is een bijzonder fenomeen.

lees verder »

Sorry

Excuses maken gaat niet iedereen even gemakkelijk af. De door Elton John geschreven smartlap ’ Sorry seems to be the hardest word’ bevat in elk geval één waarheid als een koe. Sorry zeggen kost soms enorm veel moeite. Al is de ene sorry de andere niet.

lees verder »

Golfburnout

‘Weet je wat jij zou moeten gaan doen’, zei mijn toenmalig werkgever in de vroege zomer van 2000 tegen me, ‘jij moet gaan golfen. Ik doe het zelf niet, maar ik begrijp dat je dan echt nergens anders aan kan denken. Ik denk dat die afleiding goed voor je is.’

Maar hoe moet dat als golf je broodwinning is?

lees verder »

Wachttijd

Negen holes waren achter de rug toen we aankwamen op de turn. Precies 1 uur en 40 minuten nadat we hadden afgeslagen. Er stond een marshal en de twee groepen voor ons keken wat verstoord om. Wij op onze beurt keken op klok naast de tee en vervolgens op ons taslabel. Het stond er echt. Pas over anderhalf uur zouden we de tweede negen aan mogen vangen. Bij de balie vonden ze er niets vreemds aan. ‘Voor een vierbal staat vierenhalf uur. Ik vrees dat er niets anders opzit dan gewoon te wachten.’

lees verder »

Nieuwsdieet

Hoe je het ook wendt of keert: de wereld heeft wel eens betere tijden gekend. Het klimaat, corona en nu weer een oorlog aan de rand van het continent…het is om mismoedig van te worden. Een veelgekozen ‘oplossing’ is om de nieuwsconsumptie fors terug te brengen, en hoewel die prima werkt, weet ik een methode die nog beter werkt. Ga op golfreis.

lees verder »

FIGJAM

Boekje open (Epiloog voorbeschouwing)

Tijd voor iets nieuws

Lekker

Vaarwel Jan

Grip

Beginnerscursus

Fitter

Rondje rennen voor Pieter

Hoop en perspectief

 

Pagina's