Leunge vs Houtkamp 1 up

Dat is het verraderlijke van matchplay: sta na negen holes 4 up met twee birdies en lijkt er geen vuiltje aan de lucht om vervolgens voor je het goed en wel beseft, drie holes te verliezen. Maar dat kun je verwachten met ex-topsporter Andy Houtkamp als tegenstander. Dat zijn mensen met een ijzersterke mentaliteit. Waar anderen op zo’n moment het bijltje erbij neergooien, schakelt Andy een tandje bij. Opeens waren de drives strakker, de approaches scherper en de putts nog dichter bij de hole. Andy op z’n best en het lijkt een kwestie van tijd voor hij z’n handicap dat extra puntje verlaagt om in de NVGJ A-categorie te komen.

En zo werd het op de vriendelijke parkbaan van Golfresidentie Dronten toch nog een uiterst spannende partij die pas op de laatste hole werd beslist.

Voor de nazit – met heerlijke witte wijn – kozen we de royale tuin van de al even royale villa van Andy en Milanda op loopafstand van de golfbaan. Aan de rand van het zwembad namen we de ronde en enkele — achteraf cruciale — gemiste korte putts nog even door. Mooie dag, top gezelschap, leuke golfbaan.