Jubileuminterland Dui - Ned

Het bestuur meldt: vanaf nu is het mogelijk (HIER) via de gebruikelijke weg in te schrijven voor de interland Duitsland — Nederland op de fraaie baan Der Lüderich in Duitsland op maandag 2 oktober. Het is de 20ste interland tussen beide grootmachten. De wedstrijd telt niet mee voor de Order of Merit gezien de spelvorm: 9 holes 4BBB en 9 holes stableford. Het programma is HIER te zien. Kledingadvies: donkerblauwe clubpolo en lichte broek.

Reacties

Lüderich: prachtig!

Uit een mail van Madelon blijkt dat de animo voor de interland tegen de Duitsers nog wat gering is. Jammer, want er wordt gespeeld op Der Lüderich. Die baan bezocht ik jaren geleden toen hij nog Am Lüderich heette voor een toernooi dat ik jaarlijks organiseerde. Bij voorkeur deden we dat op een baan die niemand kende, en dat was bij deze zeker het geval. Kort voor het toernooi kreeg ik een scorekaart in handen waar ik best van schrok. Parren 4 tussen de 250 en 260 meter. En niet eentje, maar een paar. Had ik een Mickey Mouse-baan uitgekozen? Nou, dat viel mee. Lüderich bleek een enorm leuke baan waar tactisch spel vereist was. De driver kon in de tas blijven, op een enkele uitzondering na. Veel hoogteverschillen, prachtige vergezichten en een spectaculaire driving range. Kortom: iedereen was vol lof over de baan, die gelegen is op een oud mijncomplex. Echt de moeite waard, en ik hoop van harte dat er nog wat NVGJ'ers over de streep getrokken worden. Ik verheug me in ieder geval op een weerzien.

Lüderich : prachtig

Eric heeft gelijk. De reisuren zijn absoluut de moeite waard. Grote hoogte verschillen , prachtige vergezichten. De fantastische drivingrange is een feest op zich en geeft een goede indruk voor wat er komen gaat. Een van de hoogtepunten is de 17e, waar na een goede klim naar boven een uitdagende afslag de diepte in wacht.