Afscheid Charles Taylor

Onder overweldigende belangstelling werd donderdag 31 augustus afscheid genomen van oud-voorzitter, ere-lid en drager van de gouden speld, Charles Taylor. Een groot aantal clubleden zag dat het leven van Charles werd gevierd. ‘Leven, liefde, licht’ 

Vele honderden hadden de weg gevonden naar De Cultuurkoepel in Heiloo alwaar afscheid werd genomen van een familielid, een vriend, een oud-collega.

Bij de dienst kwam nadrukkelijk naar voren dat Charles het leven vierde, altijd de verbinding zocht en ons motto ‘elkaar een leuke dag bezorgen’, nadrukkelijk in de praktijk bracht. Maar liefst vier van de sprekers, onder wie ook onze eigen Ruud Onstein die namens de NVGJ sprak, haalden deze gevleugelde woorden aan.

De warme toespraken van een aantal goede vrienden waren mooi, ronduit indrukwekkend waren de bijdragen van zijn kinderen en kleinkinderen. Niet alleen spraken zij allen warme woorden en haalden ze herinneringen op, de live gespeelde pianostukken en gezongen Ave Maria en My Way door zijn schoondochter en twee van zijn kleindochters liet niemand onberoerd.

De kist van Charles, door zijn nazaten volledig bekleed met oude kranten, stond, ook tijdens de borrel na afloop, in het midden van de koepel. Dat er rond de kist uitgebreid herinneringen op werden gehaald onder het genot van een goed glas was niet meer dan passend.

Foto’s Gerald van Daalen en Henk Koster