Aan tafel!

Korte broeken en rokjes, bezwete polo’s, knalrode hoofden en golfschoenen: foto’s van de prijswinnaars bieden tegenwoordig een bijzondere aanblik. Liggen de jasjes massaal bij de stomerij?

Jarenlang stond de NVGJ er om bekend dat het niet alleen een leuk en enthousiast gezelschap was, ook dat iedereen ‘gekleed’ aan tafel ging, viel veel mensen op. Net zoals het nu opvalt dat de dresscode plots nagenoeg verdwenen lijkt.

De afgelopen wedstrijden kregen we meermaals – van leden en gastheren/dames – de vraag of het pak heeft afgedaan. Dat die vraag gesteld wordt is niet gek. Je hoeft maar naar de foto’s van recente prijsuitreikingen te kijken om op te merken dat het ‘jasje/dasje’ niet langer de regel maar eerder de uitzondering is geworden. En eerlijk? Dat vinden we best jammer.

Het traditionele jasje/dasje hoeft zeker niet altijd (al blijft het leuk om al die kleurige clublogo’s bij elkaar te zien) maar zullen we afspreken niet langer in golfkleding aan tafel te gaan? Met een jasje, smart casual desnoods, in elk geval een fris overhemd.

Natuurlijk snappen we dat als het hoogzomer en bloedheet is best lekker is om in de korte broek te blijven zitten, maar tegelijkertijd kan je zeggen dat het juist na die warme ronde fijn is om je even op te frissen.

Voor jezelf en voor degene die naast je aan tafel zit.

En ook een beetje voor de foto.

Bestuur NVGJ

Reacties

Aan Tafel

Geacht Bestuur: Helemaal mee eens. En natuurlijk doet mijn mening er toe, maar belangrijker is dat het bericht of noem het de oproep van het Bestuur, ons net overleden erelid Charles Taylor helemaal recht uit het hart is gegrepen.