Winnaar 2016: KLM Dutch Open Golf Radio

Omroepman Pieter Landman, ex-Wereldomroep en bedenker van BVN, had zeven jaar geleden een idee. ”Laten we tijdens het KLM Dutch Open Golf op de Hilversumsche een radio-uitzending gaan verzorgen met verslaggevers in de baan”. Samen met Ramón van Wingerden richtte hij in een porto-cabin bij het clubhuis van de Hilversumsche een ”radio-studio” in. Dat was allemaal nogal primitief.

gpp.jpg

De trotse prijswinnaars bijeen in Noordwijk. Foto Ronald Speijer

Of zoals Pieter het zelf zegt: “Nogal houtje-touwtje”. Waarbij het enthousiasme van Pieter en Ramón op een bepaald moment danig werd getemperd toen bleek dat op de verst van het clubhuis gelegen holes de uitzending helemaal niet te beluisteren viel.

Met de komst van een paar echte radiomensen, onder wie Robbert Meeder en technicus André Rotgans, plus de komst van meer deskundige golfverslaggevers en analisten is de kwaliteit van de live-radioreportages tijdens het KLM Dutch Open Golf de laatste jaren flink verbeterd.

Of, zoals Robbert Meeder het in zijn dankwoord bij de uitreiking van de Golfpersprijs 2016 zei: ”We hebben grote stappen gezet. maar we zijn er nog niet. Volgend jaar worden de reportages nog weer beter dan dit jaar”.

Om maar eens één verbetering te noemen: vergeleken met de oertijd van deze live-reportages, waarbij de luisteraars op de verste holes van de Hilversumsche totaal geen ontvangst hadden, waren er afgelopen keer duizenden luisteraars ”te land, ter zee, in de lucht, of waar ook ter wereld” (vrij naar Dick van Rijn) die via internet de ontknoping op de Dutch volgden, tot in Australië, China en de Verenigde Staten aan toe.

Daarnaast is onder de bezielende leiding en coaching van Robbert ook de kwaliteit van de verslaggeving toegenomen. dus volkomen terecht (…..) dat de Golfpersprijs 2016 is toegekend aan het team dat vier dagen lang via de ether en via internet verslag deed van het KLM Dutch Open Golf 2016.

WVDE

Het nieuws heeft (met behulp

Het nieuws heeft (met behulp van ondergetekende) zelfs de website van de Nederlandse Sport Pers gehaald.

zie http://www.nsp.nl/262-golfpersprijs-2016-is-voor-klm-open-radio.html

Ronald Speijer

GPP

Het was een mooie avond zeg. Inderdaad jammer dat niet iedereen er was. Pieter kon echt niet die avond anders was hij er zeker geweest. Ik was al blij dat er zoveel bij konden zijn.

Overigens werd ik ooit door Daan Slooter aangesproken dat de oorsprong van KLM Open Radio bij hem ligt. Gejat uit Amerika. BNR heeft het ook ooit gedaan op Hilversum. Later Pieter en kort daarna kwam ik erbij. Toen nog in een zeer bescheiden rol als coach van 2 verslaggevers per dag. Met golf had ik nog niks, het ging mij om de radiouitzending.

Maar ooit, met een whisky in de hand en een goede sigaar, zullen we met de groep dit soort verhalen de revue laten passeren. Dan zullen we het ook over deze avond hebben.

Met dank aan Martijn die het aandurfde ons te nomineren. Mede namens alle medewerkers heel erg bedankt.

PS. Ronald, plak Pieter er effe in.

 

 

 

Afwezigen

Er waren nog wel meer afwezigen afgelopen donderdag. Ik denk aan ene Eric Korver, John van Vliet, Sietse Herrema, Andre Rotgans, Karl van Nieuwkercke, Rudy Bauwens en Wouter de Vries. En dan ben ik nog niet zeker dat ik alle vrijwilligers heb genoemd. 

Aleid wat attent!

Aleid wat attent! Volledig eens! Niet de eerste keer dat deze ondernemer, initiator en  oud-voorzitter, ‘vergeten’  wordt! Eigenlijk zou hij naast ingekeyd een eigen foto bij dit artikel moeten hebben. Tevens draag ik hem voor om geridderd te worden tot erelid met gouden speld, dito cheque en geschilderd portret in de hall of fame van de Nvgj! 

ik mis Pieter op de foto

Kan Ronald die er niet even inplakken? 

Rechtsboven of linksonder moet toch mogelijk zijn?

En mooi detail, het Ziggo radiootje om de nek van WVDE is mij niet ontgaan.

Aleid