Wilnis - het verslag

WilnisHansTerol.jpgAnd….. the winner is: Hans Terol! (foto René Brouwer)

Wat een glorieuze winnaar op de schitterende, uitdagende baan van Golfpark Wilnis. Als ad-hoc verslaggever kan ik jullie dit succes met veel plezier melden; want Hans vroeg, nou ja vroeg, beter is ‘droeg mij op’, om als winnaar in de B, deze keer even het verslag te schrijven.

Dus eerst nog maar eens de loftrompet steken over onze superregelaar, die ook nog eens een perfecte ronde afleverde met maar liefst 37 punten en daarbij enkele favorieten, zoals Sietse Herrema en Foeke Collet, het nakijken gaf.

Wat is het toch jammer dat Hans zelf niet mee kan mee spelen tijdens het negende EMGJ (komende week in België, red), omdat zoals hij zelf in zijn overwinningspeech aangaf, fysiek niet in staat is drie dagen achtereen te spelen.

Dat weerhield hem er niet van, tijdens het diner, in een vlammend betoog aan te geven dat er nu eindelijk, na die vaak wat matige EMGJ- prestaties in het verleden, een ijzersterk team staat, waarvan toch zeker een top-vijf-notering mag worden verwacht.

In het verleden, ik spreek uit eigen ervaring, wonnen wij vaak de prijs voor het best geklede team en ook voor de Bacchus-award gooiden wij vaak hoge ogen.

Hans meldde ook nog even heel discreet, dat wij allen weten dat het journalistieke gehalte en het aanleveren van de juiste handicaps van sommige buitenlandse collega’s ‘vroeger’ wellicht wel ‘ns wat te wensen overliet. Daarin is bij de laatste EMGJ’s verandering gekomen, onder meer doordat er streng bewijsstukken worden gevraagd als het gaat om exacte hc’s en geldige perskaarten.

Het gerucht dat er in een bepaalde wijk van Napels al geruime tijd een levendige handel in perskaarten gaande is en dat Hans tegenwoordig voor het slapen gaan even extra controleert of er geen paardenhoofd in zijn bed ligt, kunnen we dan ook gerust naar het rijk van het fake-news verwijzen…

Op vrijwel alle banen, waar wij als divers journaille een dagje “mogen” komen spelen, zijn wij altijd zeer welkom. Maar de ontvangst, de gastvrijheid en vooral de catering op Golfpark Wilnis was meer dan in orde.  Bij binnenkomst was er niet alleen koffie, maar stond er een heerlijk gedekte lunchtafel klaar met zelfs een broodje kroket voor eenieder.

Na de 9de hole een glas prosecco en zelfs catering door de baan, gevolgd door een ruime borrel en een zeer smakelijk driegangendiner. Wat voelden wij ons welkom.

Baanmanager Tom Blasse, die ook zelf meespeelde, meldde nog dat hij ons volgend jaar weer heel graag terugziet, maar dan op hun tweede baan De Kroonprins Vianen. Daar liggen al negen holes en de tweede negen zijn in aanleg.  

Terug naar Golfpark Wilnis. De baan bestaat al een kleine 25 jaar. Pas sinds 2011 ligt er een volwaardige 18-holesbaan in het vlakke groene hart van ons land, maar waar op deze baan het woord “vlak” nergens van toepassing is. Niet op de fairways en zeker niet op de greens. Wat een bijzondere baan is hier aangelegd.

Vorig jaar toen wij hier voor het eerste keer speelden, hadden velen van ons toch heel andere associaties bij de naam Golfpark Wilnis, waar toch voor velen tot onze grote verrassing een zeer “uitdagende” baan is aangelegd.

Het woord “uitdagend” komt ook opvallend vaak voor in de reviews over deze baan van Leadingcourses, de site van o.a. ons lid Ruben van der Zaag.

Ik had het grote genoegen ingedeeld te zijn met oud-voorzitter Charles Taylor en onze penningmeester Taco Mulder. Wat een heerlijke dag in vele opzichten, waarbij wij gezamenlijk bijna 100 stableford-punten binnen brachten!

Op de 18de hole moest ik Charles nog even bijzonder bedanken. Hij vond mijn bal onder de grote wilgenboom rechts voor de green, waardoor ik mijn laatste 2 punten kon scoren met het mooie eindresultaat als gevolg. Charles en Taco dank voor deze super dag.

Taco had helaas die avond een nog  andere afspraak, zoals hij zijn tweede prijs en de ballen voor “the nearest to the pin” op hole 2 niet persoonlijk in ontvangst komen nemen. Komt goed Taco. Het was wederom een prachtige NVGJ-dag.

Ik hoop jullie allen weer de zien op The Duke de 9de oktober.

 

Pieter Landman

Zelf de baan beoordelen? Dat kan hier.