Scheen vs Boehlé 1 up

canon_58.pngNiet binnen de gestelde termijn, zoals was gevraagd door onze onvolprezen wedstrijdleider prof.dr. W. van den Elskamp, maar door conflicterende agenda’s vond pas op 4 mei j.l.  de matchplay plaats tussen Paul Boehlé en ondergetekende.

Op een golfbaan naast een voor 4 mei wel heel toepasselijke historische locatie de Waalsdorpervlakte. Terwijl het taptoe signaal werd geoefend als voorbereiding op de dodenherdenking, duidelijk hoorbaar op de eerste tee-box van de Wassenaarse Golf Groendael, sloeg Paul Boehlé om 13.00 uur precies de eerste bal richting hole.

De stimp stond op 12,7. Supersnelle greens waar de bal geen stop kent. Geen probleem voor Paul want op de eerste hole liet hij zien waarvoor hij gekomen was, winnen.

Wie op Groendael wil winnen moet kaarsrecht slaan en de putter met zachte hand beroeren. Aan beide voorwaarden voldeed Paul. Ondanks dat ik al 6 jaar iedere hoek van de baan wel een keer heb gezien en de baan dus redelijk moet kennen, bleef Paul een echte bijter en liet niet los . Het bleef op en neer gaan en bij de turn stond Paul een up.

De tweede negen werd na een vermoeiende maar buitengewoon plezierige strijd een prooi voor mij. Met slechts één up mocht ik Paul de hand schudden.

Helaas kwam de barman ons op de baan melden  dat het clubhuis om 17.00 uur gesloten werd vanwege de dodenherdenking. Gelukkig was hij na enige aandrang zo vriendelijk nog wat drankjes te serveren. Het was in alle opzichten een enerverende dag . Ik heb Paul beloofd dat hij zich nog een keer komt revancheren en alsnog kennis kan maken met de geneugten van ons restaurant. 

Christian Scheen