KLM Open 2019 op The International

Onze razende reporter Willem van den Elskamp meldt:
Dit jaar vindt het KLM Open voor de derde en laatste keer plaats op The Dutch, in het landelijke Spijk aan de rand van Gorinchem. Lange tijd was het de vraag waar de editie 2019 - nota bene een dubbel jubileumjaar: honderd jaar KLM en de honderdste editie van het Dutch Golf Open - zich gaat afspelen. Toernooi-directeur Daan Slooter is er uit: het wordt The International pal naast Schiphol.
klmopen2.jpg
Laagvliegende blauwe vogels
Dit is natuurlijk mooie symboliek: dat tijdens het KLM Open de blauwe Airbussen, Boeings en Embraers spectaculair laag overvliegen op weg naar hun thuishaven. Overigens is het slechts éénmalig dat het KLM Open op The International neerstrijkt.
Directeur Marcel Welling van The International is blij en trots dat hij volgend jaar het KLM Open mag ontvangen. „We hebben al de nodige ervaring met het ontvangen van het Ladies Open en het Senior Open. Dus kennen de mensen van de European Tour onze baan al. Maar we zullen ongetwijfeld nog de nodige aanpassingen moeten doen. Zo stelt de European Tour speciale eisen aan het zand in de bunkers. Waarschijnlijk zullen ook de fairways wat smaller gemaaid moeten worden met een op voorgeschreven hoogte rough langs de fairways. Voor de bezoekers is het handig dat Lang Parkeren van Schiphol om de hoek is: met een shuttle-busje zijn de golffans in pakweg vier minuten op de baan. En we maken ook graag een „Beat the Pro” hole. Daarbij denken we aan hole 13”.
Tijdens het KLM Open van 13 tot en met 16 september 2018 neemt Joost Luiten het op tegen een aantal mondiale golftoppers. Om het toernooi voor de derde keer te winnen moet Nederlands beste golfer in 2018 niet alleen de zeer gelouterde Lee Westwood verslaan en zijn beste vriend op de ‘tour’ Bernd Wiesberger, maar ook Shubhankar Sharma, het grote golftalent uit India.
cleardot.gif