Kandidaten voor de Golf Pers Prijs 2017

De jury van de Golf Pers Prijs heeft vier inzendingen, waaronder deze foto ‘Frozen’ van Ruud Taal, uitgekozen die kans maken op een nominatie voor de Golfpersprijs 2017.  De twee genomineerden worden maandag op de eindejaarsavond van de NVGJ bekend gemaakt. Deze twee zullen gaan strijden om de uiteindelijke Golfpersprijs 2017 tijdens de NGF Golf Awards op 14 december in Huis ter Duin in Noordwijk. LAATSTE NIEUWS: RUUD TAAL EN JAN KEES VAN DER VELDEN STRIJDEN 14 DECEMBER UITEINDELIJK OM DE PRIJS.


De vier zijn:
De redactie van golf.nl met zijn dagelijkse filmpjes van het KLM Open.

Klik hier voor het filmpje van dag 1.

Klik hier voor het filmpje van dag 2.

Klik hier voor het filmpje van dag 3&4.

Jan Kees van der Velden met o.a. ‘Topgolf, de wil om te slagen’.

Klik hier voor de pdf van ‘Topgolf, de wil om te slagen’.

Martijn Paehlig met zíjn serie in Golfers Magazine ‘GM was erbij’.

Klik hier voor de pdf van ‘GM doet mee’ .

Ruud Taal met zijn foto Frozen, een wintersprookje.

Klik hier voor de pdf-versie van ‘Frozen’ .

Fruit...?

Zou ik dit betoverende tafereel van Taal aan mijn muur willen hebben? Jazeker! Ik heb de andere inzendingen nog niet gezien, maar welke kunstenaar gaat hier nog overheen…? Volgens mij is dit appeltje-eitje, maar ik heb geen verstand van verkiezingen en niet van filmpjes en niet van golf en golfverhalen en trouwens ook niet van winterse sfeerfoto’s. Hoe dan ook heeft onze Ruud weer een wit voetje gehaald bij iedereen, toch?

Succes iedereen, dat de beste moge winnen!

Henri

Like it or not


Nog drie dagen om te genieten van mijn nominatie voor de Golf Pers Prijs.
In de mand met journalistiek fruit lig ik bescheiden te wachten op de dag des oordeels. Word ik toch nog als onrijpe vrucht terzijde gelegd of wacht een glansrol als de tofste peer tijdens het NGF-gala in Noordwijk? 

Maandag, tijdens ons eigen NVGJ-minigala, zullende de keurmeesters hun op een na laatste oordeel vellen over de vier overgebleven, met zorg en liefde gekweekte appels en peren. Wordt het een videoverslag of een van de geschreven epen? Misschien zelfs wel een ouderwets, stilstaand beeld.
Maar .., allemaal met één thema: ónze golfsport.


Op voorhand dank ik mijn ‘likers’; het streelt me en maakt het screenen van mijn vrienden- en vriendinnenbestand een stuk overzichtelijker ….

 

Ruud Taal