HORE!

RTaal-deKaap.jpg

Op mijn overwinteradres in Zuid-Afrika glijdt veel langs me heen. Zeker nadat ik na een min of meer toevallige doorbladering van enkele digitale krantenvoorpagina’s constateerde dat ene heer Heuckeroth zo ongeveer het wereldnieuws-van-de-dag vormt. Ik heb me meteen voorgenomen om die nieuwsgierigheid op een iets lager pitje te zetten.  lees verder »

Ooit iemand de sponsorenlijst van de NVGJ nader bestudeerd? 
Toch een bont geschakeerd lijstje, bovendien met ontzettend vriendelijke representanten. Het zouden zomaar je vrienden kunnen zijn. Van de meesten weten we niet beter dan dat ze ‘gewoon’ een van ons zijn. Kortom, een ideaal plaatje. Hun namen komen nog net niet voor in de Order of Merit, maar verder rijden we stad en land af in hun auto’s naar mooie golfplekjes, logeren we in hun vakantiehuisjes, drinken we hun drankjes, maken we kiekjes met hun camera’s, genieten we van ‘haar’ kunst en slaan we hun ballen op onze ‘eigen’ golfbaan. Ze zijn ons dierbaar.  lees verder »

Brengt het nieuwe jaar ons (golfers) niets dan goeds? Wordt er eindelijk drastisch gesneden in - voor velen ondoorgrondelijke, maar door slinkse machinaties van de spelers van het edele spel veroorzaakte - regelboek? Kunnen we, na de Telefoongids, ook het naslagwerk van the Old & Ancient verscheuren?  lees verder »

NVGJ-nieuwjaar.jpg

Mijn welgemeende felicitaties, ik herhaal ze na gisteravond nog maar even, voor de winnaar van de Golf Pers(oeuvre-)Prijs, het in steen gebeitelde boegbeeld van de Nederlandse golfjournalistiek, Jan-Kees van der Velden.
Hij was, is en blijft voorlopig nog wel even (zo verzekerde hij me met stelligheid) de toftse peer van onze golfende community. Ik voel me als runner up dan ook geenszins de pisang in de fruitmand met Golfpersprijs-kandidaten.
Maar hoe maak je van de nood, het niet winnen van de Golfpersprijs, toch nog een deugd?
Ach, altijd nog goed genoeg voor een kerstkaart, toch?

Ik wens iedereen een fantastisch 2018 en veel nieuwe rondes met nieuwe kansen.

Ruud Taal

Dit is geen zeikstukkie. En toch gaat het over de Golfpersprijs.
Alle inspanningen van de organisatie ten spijt is het enthousiasme tot inzenden voor onze eigen ‘media’-prijs (de betekenis van het woord ‘pers’ is door de jaren in verregaande staat van ontbinding geraakt) niet om over naar huis te schrijven. Er wordt gemord. Het vlammetje waarmee de kaars brandend wordt gehouden flikkert in een flauwe wind.

 lees verder »