HORE!

             Spieth-drop.jpg

Alleen en alleen van jou wil ik het lezen of horen. Want jij bent voor mij de ‘Oom Jan die zijn neefje leert schaken’. Vertel het me zoals mijn Oom Jan me de rokade voordeed en de moeilijkste zet van het schaakspel uitlegde, de paardensprong. Twee vooruit en een opzij of een vooruit en twee opzij; of achteruit, het paard mag de wildste sprongen maken, als het maar binnen die vier vakjes blijft. Het was allemaal zo duidelijk.
Lieve Tante Aleid, wijs me asjeblieft diezelfde weg bij het golfen.  lees verder »

                         NVGJ-kunst-1_0.jpg

‘Wat doet u zoal?’, vroeg de Kamer van Koophandel-medewerker vanachter een quasi gezelligheid creërende eikenhouten tafel. Geen loketten meer; ook de Kamer-beheerders gaan met de tijd mee. Dat hij vervolgens wel voor elk wissewasje een halve mijl moest lopen om het volgende uitgeprinte velletje uit de printer te halen zal wel onderdeel zijn van een fitnessprogramma, maar het hield de inschrijfprocedure wel op. Verder was het een nuttige ontmoeting, noodzakelijk vanwege een kleine bedrijfsmatige aanpassing van mijn dagelijkse werkzaamheden.

 lees verder »

O, daar heb je ‘m weer met zijn ode aan Loenen aan de Vecht, ‘de bakermat’ van het golfspel.
Welnu, ik vind dat we daar als Nederland best een beetje trots op mogen zijn. Er zijn vagere fabels die ons land bekendheid geven in den veemde. Ik noem, bijvoorbeeld, het Haarlemse joch, dat zodanig met zijn vinger in de poreuze dijk zat te poeren dat er plots water doorheen stroomde. En dat hij daar dan de uitleg aan gaf dat hij het water juist tegenhield. Ja, zo ken ik nog wel een paar helden. Bewijzen, nop. Allemaal verzinsels.  lees verder »

   COLF1297_Loenen-LR.jpg 

Wellicht tot vervelens toe, maar ik blijf het verkondigen: het golfspel is ontstaan in 1297 in Loenen aan de Vecht. En waarom ben ik daar zo drammerig mee? Nou, het eerste ‘doel’ van de allereerste golfwedstrijd stond op exact 171,41 meter van mijn voordeur (voor mij een houtje 3 om in golftermen te blijven).  lees verder »

Ik luister en kijk altijd een beetje meewarig naar golfers die met volle overgave hun expliciete materiaalkeuze aanprijzen. Is het de prijs van een aanbieding geweest of varen zij blind op het advies van een fitter, die hen zojuist voor een slordig bedragje een collectie ijzer- en houtwerk heeft aangepraat. Hetzelfde geldt voor ballen die per stuk een godsvermogen kosten. Goeie handel denk ik dan, leuk voor de aandeelhouders, maar er is mijns inziens een niveau golfers dat ook wel met wat minder toekan.  lees verder »