HORE!

Dit is geen zeikstukkie. En toch gaat het over de Golfpersprijs.
Alle inspanningen van de organisatie ten spijt is het enthousiasme tot inzenden voor onze eigen ‘media’-prijs (de betekenis van het woord ‘pers’ is door de jaren in verregaande staat van ontbinding geraakt) niet om over naar huis te schrijven. Er wordt gemord. Het vlammetje waarmee de kaars brandend wordt gehouden flikkert in een flauwe wind.

 lees verder »

c-RuudTaal-Hubertus.jpg

Ook de NVGJ blijkt niet geheel gevrijwaard te zijn gebleven van de perikelen rond slipjesjager Harvey Weinstein. Waartoe een ingezonden brief van een der leden al niet toe kan leiden.
Het woord slipjacht vind ik in dit geval een volkomen abjecte associatie, maar bij het vernemen van alle vunzigheden was mijn creatieve geest eenvoudig niet in de fles te houden en herinnerde mij mijn jonge jaren als fotograaf (joy’s are forever, nietwaar?).   lees verder »

RTAAL-handicarts.jpg

Naarmate het einde van het golfseizoen dichterbij komt wordt het meer en meer dringen aan de handicart-balies van de ons zo gastvrije golfbanen. De sleet zit er duidelijk in. De verborgen gebreken worden steeds zichtbaarder. Pijntjes aan stramme ledematen, die tot nu toe onder het genot van een lekker temperatuurtje op bikkelhardige wijze werden gedragen (of gewoon niet werden gevoeld), beginnen zich naarmate de zon zich meer naar het zuidelijk halfrond verplaatst meedogenloos te manifesteren. De discussie over het eigen risico in de zorg is voor sommige clubgenoten dan ook helemaal niet meer aan de orde. Gewoon opgebruikt.  lees verder »

Met de nakende finale om de Joop van der Flier-trofee is het weer tijd voor een resumé van de matchplay-verslagen die eraan vooraf gingen. Willekeurig gegrabbel in de ton met vele duizenden woorden levert een kijkje op in de zielen en bijbehorende roerselen van de NVGJ’ers die onder het straffe regime van Aleid Kemper, maar verder zonder rang of stand, de strijd met elkaar aangingen.
Sommige namen zijn vanwege hun originaliteit gehandhaafd, andere zijn zeer bewust niet eens gefingeerd, maar om diverse - vaak voor de hand liggende … - redenen in het geheel weggelaten.   lees verder »

„Nou Ruud”, zei Gaele Groen, „ik heb de speech gehouden, dan schrijf jij zeker wel een stukkie, hè?” Voor allebei niet ons hoofdvak, schrijven, maar het moet maar. Zo vaak win ik ook niet. We hebben het er verder ook niet meer over gehad, dus grote kans dat dit keer gekozen kan worden uit twee verslagen. Een ‘A-’ en een ‘B-versie’. En waarom ook niet. We zijn immers, althans voor zover ik kan nagaan, de enige journalistengolfclub ter wereld die zijn spelersbestand in twee categorieën heeft opgesplitst.
Maar ter zake: wat weten we eigenlijk van de grote winnaar van gisteren, Gaele Groen?
 lees verder »