HORE!

Mijn moeder zei altijd ‘het zou eigenlijk elke dag Moederdag moeten zijn’. En ze had gelijk.
 Moeder zijn is een vak, zeker in haar tijd. Vijf kinderen, ik zou niet weten hoe je dat managet als je er nog een baan naast zou hebben. Toen bovendien geen Miele’s of Zanussi’s als huishoudelijke hulpen; die kwamen pas toen haar grut zindelijk was. O ja, een huur-Hoover, eens per maand. Om moeder te ontzien. Neen, de vuile was ging over het wasbord in de tobbe met een heet sopje. Net als wij zelf overigens (niet dat wasbord natuurlijk; ik had lieve ouders).
Moederdagen dat waren tekeningen of gevouwen fröbelwerkjes, met hartjes en bloemen. En ’s moeders ging op die dag - en in die tijd - zeker niet naar de golfbaan. Ze kookte gewoon zelf en wij smulden alsof het een bijzondere dag was.  lees verder »

Nimmer zal ik in aanmerking komen voor een uitnodiging voor de nieuwste Oranje-traditie, het diner met de jarige vorst. Ik val domweg niet in de doelgroep van lustrumgenoten. Of zou er een uitzondering moeten worden gemaakt voor een fotograaf, die 50 jaar geleden in afwachting van Beatrix’ eerste koningskind wekenlang in loondienst heeft moeten posten bij Drakensteyn te Lage Vuursche. Om daags voor de bevalling tezamen met enkele tientallen collega’s met een door de RVD georganiseerde persbriefing te worden misleid, juist op het moment dat Beatrix per ambulance, letterlijk achter ieders rug om, werd afgevoerd naar Utrecht om aldaar ‘verlost’ te kunnen worden van de Prins van Oranje.

 lees verder »

De mededeling dat de golfwereld ‘niet meer is zoals het was’ is gelijk aan het maken van een putt van tien centimeter. Golfclubs rollen over elkaar heen om de gunst van de vrije golfer. Door de soms absurde aanbiedingen zie je vaak door de rough de bal niet meer. ‘Leer golfen in één dag’, om waar wat te noemen. Ik las het echt deze week ergens boven het urinoir van  een gerenommeerde golfclub. Inclusief koffie met iets lekkers bovendien. Iedereen die met het spelletje behept is weet immers dat je het nooit leert. De reclamecodecommissie zou strafslagen moeten uitdelen. De NGF, als kwaliteitsbeheerder, trouwens ook.   lees verder »

GCZ-welkom.jpg

Dank aan John Dekker voor de introductie op Delfland. Zodanig verstopt in het Westland dat menig TomTom de nodige moeite had om ons erheen te geleiden. Zo’n baan verdient, alleen al om die reden, ons aller aandacht.  lees verder »

Het is 27 minuten over 6. Buiten is het Purmerend; binnen zijn de leden van de NVGJ in vergadering bijeen. De zitting is halverwege. Secretaris Hans Terol leest de namen voor van onlangs toegetreden leden: Guus, Olga, Jeroen en op de valreep ook nog Jan, maar misschien zijn er wel meer. Ze zijn in ieder geval allen afwezig. Reden? Nieuw kabinet geformeerd, Joost Luiten kiespijn, dé Bondscoach ontslagen?
 Het zal je vak maar wezen. Hoe dan ook, geen maidenspeeches en dus ook geen ongezouten commentaar of vakbroederlijke snieren vanuit de vergadering.
Saaie bedoening eigenlijk.  lees verder »