HORE!

Met de nakende finale om de Joop van der Flier-trofee is het weer tijd voor een resumé van de matchplay-verslagen die eraan vooraf gingen. Willekeurig gegrabbel in de ton met vele duizenden woorden levert een kijkje op in de zielen en bijbehorende roerselen van de NVGJ’ers die onder het straffe regime van Aleid Kemper, maar verder zonder rang of stand, de strijd met elkaar aangingen.
Sommige namen zijn vanwege hun originaliteit gehandhaafd, andere zijn zeer bewust niet eens gefingeerd, maar om diverse - vaak voor de hand liggende … - redenen in het geheel weggelaten.   lees verder »

„Nou Ruud”, zei Gaele Groen, „ik heb de speech gehouden, dan schrijf jij zeker wel een stukkie, hè?” Voor allebei niet ons hoofdvak, schrijven, maar het moet maar. Zo vaak win ik ook niet. We hebben het er verder ook niet meer over gehad, dus grote kans dat dit keer gekozen kan worden uit twee verslagen. Een ‘A-’ en een ‘B-versie’. En waarom ook niet. We zijn immers, althans voor zover ik kan nagaan, de enige journalistengolfclub ter wereld die zijn spelersbestand in twee categorieën heeft opgesplitst.
Maar ter zake: wat weten we eigenlijk van de grote winnaar van gisteren, Gaele Groen?
 lees verder »

Ik heb het mezelf nooit afgevraagd en ook nooit de behoefte gevoeld. Heb zelfs nog nooit iemand ontmoet die dat wel deed. Toch zijn er kennelijk mensen te vinden die het wel een interessante queeste vinden. Tenminste als je alle beschouwingen bekijkt die eraan zijn gewijd (die overigens nimmer tot een defintief oordeel hebben geleid):
Waarom is een hole zo groot (of voor anderen weer te klein) als hij is?

 lees verder »

RTAAL-Moyland-33LR_0.jpg

Je kunt er lang, breed , hoog of laag over discussiëren. Het is gewoon de leukste club van Nederland. De NVGJ brengt je niet alleen overal heen, maar ook nog tot elkaar. Want discussiëren kunnen ze en dat deden ze aan de dinertafels am Rhein met volle teugen. Inspirerende gesprekken waren het. Het leidde er bij tijd en wijlen, als je naar buiten keek, zelfs toe dat het leek of het hotel langzaam stroomafwaarts gleed, de sierlijk verlichtte cruiseschepen met onze niet-golfende gelijken op weg naar Basel achter ons latend.  lees verder »

             Spieth-drop.jpg

Alleen en alleen van jou wil ik het lezen of horen. Want jij bent voor mij de ‘Oom Jan die zijn neefje leert schaken’. Vertel het me zoals mijn Oom Jan me de rokade voordeed en de moeilijkste zet van het schaakspel uitlegde, de paardensprong. Twee vooruit en een opzij of een vooruit en twee opzij; of achteruit, het paard mag de wildste sprongen maken, als het maar binnen die vier vakjes blijft. Het was allemaal zo duidelijk.
Lieve Tante Aleid, wijs me asjeblieft diezelfde weg bij het golfen.  lees verder »