Handig klein

NHDkaartenmapjekopie.jpg

Ronald Massaut was maandag op The Duke zijn mapje kwijt met plastic kaarten. Het mapje is terecht. Lief en leed deelt hij in de dagelijkse column ‘In 60 Seconden’ met zijn lezers van Dagblad Zaanstreek en Dagblad Waterland (NHD). En deze keer ook met de NVGJ.

 

Ik kreeg laatst zo’n handig klein lederen mapje. Niet meer zo’n lompe portemonnee in je kontzak, maar een mapje voor je plastic pasjes en een vakje voor papiergeld. Nu zei Johan Cruyff al: ‘elk voordeel heb se eige nadeel’.

Daar kwam ik maandagavond achter na een rondje golf met mijn journalistengolfclub. Veel te lang onderweg geweest, pas tegen schemer binnen. Snel golftas in de kofferbak en de kostuumzak tevoorschijn, scorekaarten invullen, douchen en aan tafel.
Sleutel van de locker, autosleutel, telefoon, geld, kaarten en bril uit de golftas en in je zakken. Of dat allemaal is gelukt blijkt later pas als je gedoucht, jasje-dasje, alles in je zakken stopt. Geen kaartenmapje portemonnee. Oh nee, hè! Die heb ik toch in mijn zakken gestopt. Alles nakijken, twee keer, drie keer. Niets en dan sta je in donker Nistelrode, hartje Brabant.
Handig zo’n klein kaartenmapje. Zit niet in de weg. Nadeel, je vindt hem ook niet. Wat een rot avond heb je dan. In gedachte zie je jezelf een tiental kaarten blokkeren en/of opnieuw aanvragen. Eenmaal thuis gaat alles uit de kofferbak, alle tassen en zakken doorzoeken. ,,Nou, hier is-ie”, zegt mijn vrouw triomfantelijk - of was het spottend - terwijl ik met een zaklamp de kofferbak uitpluis. ,,Gewoon in de zak van je windjack. Handig, hè, zo’n klein portemonneetje!”

Pfffff, gelúkkig. Zo blij! Alleen, waar is mijn leesbril gebleven?