FOUTENFESTIVAL FAVORIET FRISO: FITTE FOEKE FLUITEND FINALIST

foeke_op_hole_5.jpg

Zijn rug bleef soepel draaien, zijn putter was hot en tegenstander Friso pakte niet de kansen die Foeke hem de vooral op tweede negen bood. Resultaat: 3&2 voor Foeke waarmee hij voor de derde keer in de finale om de Joop vd Flier schaal staat.canon_15_12.jpgEen mooie vrijdagmiddag was het op de Goyer, een lekker zonnetje en een stevige bries die het kiezen van de juiste club iedere hole tot een interessante uitdaging maakte. Ik waande me dermate favoriet op mijn homecourse dat ik voorstelde dat de verliezer het stukje zou schrijven: dan kon Foeke mijn spel ophemelen en hoefde ik het zelf niet te doen.

 

Het liep helaas anders.

 

Voor ik het goed en wel in de gaten had, stond ik 3 down tegen de tanige golfjournalist die par aan par reeg waar ik slechts bogeys tegenover kon stellen. Op de tee van hole 9 stond ik zelfs vier down en niet eens met het gevoel dat ik nou zo slecht stond te spelen. Foeke wist zich bovendien goed te redden bij afzwaaiers op hole 1, hole 4 en de lastige waste area op de par 3 hole 5.

 

Maar op de negende hole haperde de Foekemachine opeens en kon ik een hole winnen.  Met 3 down gingen we de turn in. Er gloorde weer hoop.

 

De tweede negen kenmerkten zich door fouten van beide spelers waarbij ik een aantal keren hele korte putts miste om holes te winnen. Toch stond het bij de afslag op hole 15 nog maar 2 up. Op die achteraf cruciale hole had ik een weids uitzicht op het winnen van nog een hole. Maar waar Foeke uit een lastige ligging tot mijn verbazing de green wist te halen, fluffte ik een eenvoudige korte chip en kwam ik in plaats van 1 down, op 3 down.

De hole daarna was het bekeken.

 

Mooie wedstrijd, leuke spanning, gezellige dag en een terechte winnaar!

 

Friso