Alles is interpretatie, toch Rob...?

Aankondiging deel 1 Voorbeschouwing 2022

Door Henri van der Steen

Vanaf vrijdag 28 januari staat op deze site deel 1 klaar van een bescheiden serie bij wijze van aftrap op het nieuwe seizoen. De serie is bescheiden van omvang, de lengte van de verhalen niet. Het is de bedoeling tot een soort encyclopedie te komen van de 93 actieve NVGJ-leden, opdat we elkaar nog wat beter kennen als het seizoen van start gaat. De informatie waaruit de serie bestaat, komt vrijwel geheel van het internet en is dus mogelijk deels niet meer helemaal correct of actueel. Al het overige komt uit de koker van schrijvertje dezes en is dus zo betrouwbaar als vroeger de bank van Schotland.

Wat je niet allemaal vindt op het internet… Het aantal directeuren binnen onze sportvereniging is ongehoord. Het aantal vrienden dat probeert een boterham te verdienen in de pr en communicatie ook. Soms veer je aangenaam op als je in de leefwereld duikt van deze of gene. Klik even en je krijgt een virtuele tour door het tweede paleis op de Dam, dat van de Royal Industrieele Groote Club, waar Isrid van Geuns regelmatig te vinden is. Niet iedereen kent die Club, niet iedereen kent Isrid, maar het internet wijst ons alvast de weg.

Tarzan

Zo kom je van iedereen wat tegen, soms iets, soms veel. Van onze grote vriend Rob Hoogland is bijvoorbeeld heel veel terug te vinden. We kennen Rob allemaal als onze eigen reus, een man met een enorm cv en de indrukwekkendste verschijning van ons allemaal. Tarzan zou naast Rob een kwajongen zijn. Elke vrouw zou ook wel eens in hem willen springen, is mijn schatting. Maar ik weet niet hoe vrouwen hem zien, natuurlijk. Ik weet wel hoe Rob vrouwen ziet. Onlangs rakelde hij zelf nog op hoe hij ooit het uiterlijk van Anky van Grunsven gebruikte voor een grap. Rob was verantwoordelijk voor een bijschrift van een foto in De Telegraaf van Anky van Grunsven en Salinero, haar paard. ‘Links Anky’, schreef Rob. Hij moet er zelf nog om hinniken. (Ik stiekem ook even).In diezelfde column van vorige week gaat het over seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Rob verdenkt Tim Hofman van egotripperij en hij vraagt zich nog wat af: ‘Zitten er ook Voice-winnaressen onder de aanklaagsters of zijn het alleen dames die er voortijdig uitvlogen?’

Meerdere oren

Je kunt deze vraag van Rob Hoogland suggestief noemen, je kunt hem vilein vinden, vrouwonvriendelijk, cynisch, getuigen van slechte smaak of misschien wel razend intelligent en scherp. Ik zou overigens niet meteen voor de laatste suggestie kiezen. Maar alles is interpretatie. Zo kun je de podcasts over golf, die onze gewaardeerde leden Martijn, Jeroen en Sietse maken, ook met meerdere oren beluisteren. In de komende weken is te lezen wat mijn oren hoorden. En wat je thuis op zolder in zo’n computertje niet allemaal vindt over Ron Buitenhuis, Frank Uijlenbroek, Willem Schouten, Adriënne van der Smagt, Guus van Holland!

Kortom: vanaf vrijdag is er weer wat te doen op de site. Weg met de lethargie, leve het leven! Voor wie bang is dat het een beetje veel wordt allemaal: de stukken zijn voorzien van alinea’s met tussenkoppen, en de namen zijn vet gedrukt, zodat je eventueel soepel door kunt scrollen naar diegene die je belangstelling heeft. Bovendien lever ik bij webmaster Hans Botman illustraties die een en ander nog wat draaglijker moeten maken.

Vrijdag beginnen we met het voorstellen van Ruud van Breugel, Hans Terol, René Brouwer, Hélène Wiesenhaan, Christiaan Scheen, Jan van Galen, Pamela Sturhoofd, Hans Botman, Annemart van Rhee, Cor Groeneweg, Ronald Speijer, Paul Boehle, Meinard Carper, Ruud Onstein.

Veel leesplezier gewenst!

Reacties

Start vooruitblik.

Beste Henri, Eindelijk gaat de serie van start. Ik kijk er met knikkende knieën naar uit.   Mooie Grt ruud van breugel 

Bibberen...?

Beste Ruud, geen zorg. Mijn onderzoekjes hebben niet meer opgeleverd dan dat velen van ons tijdens de les Nederlands niet goed hebben opgelet. En een, twee gevalletjes van fraude. Ik zal er terloops melding van maken, niets ernstig genoeg om naar de politie te stappen. Jij komt ongeschonden uit de strijd, kan ik alvast verklappen, behalve misschien bij de ethici die vinden dat in deze tijden van nooddruft het geen pas geeft meer dan één huis te bewonen.   Met grote grijns, Henri