Wedstrijdreglement NVGJ 2018

WEDSTRIJDREGLEMENT NVGJ 2018

De wedstrijdcommissie en het bestuur hebben het jaar 2017 geëvalueerd. Voor 2018 resulteert dit in het volgende wedstrijdreglement:

Een speler mag afstanden meten volgens de richtlijnen van de NGF.

Bij alle wedstrijden spelen de dames van de rode teeboxen, de heren van de gele, tenzij bij inschrijving voor een andere kleur wordt gekozen. Teeboxkeuzes zijn niet herroepbaar.

Tijdens de Mazda Masters spelen de 16 finalisten verplicht van geel(heren) en rood(dames). Een Longest Drive kan bij de heren slechts gewonnen worden bij afslagen van geel of hoger en bij de dames van rood of hoger.

Meld bij inschrijving steeds uw actuele handicap. Geef eventuele veranderingen de dag vóór de wedstrijd door. Dat scheelt de resultatenmanagers werk en kan fouten voorkomen.

Voor de OoM wedstrijden en de matchplaycompetitie geldt een maximale playing handicap van 36.

Spelers worden geacht zich uiterlijk een uur voor hun starttijd bij de wedstrijdtafel te melden. Inschrijvingen vanaf ca. 4 weken voor de wedstrijd, na aankondiging op de NVGJ-site via de link naar het inschrijfformulier. Ongeveer één week voor de wedstrijd wordt de flightindeling op de site bekendgemaakt, wijzigingen voorbehouden.

Voor de Mazda Order of Merit tellen in het seizoen 2018 voor alle spelers de gescoorde stablefordpunten, aangevuld met een cosmetische 0. De nummers 1, 2 en 3 krijgen per wedstrijd in die volgorde 30, 20 en 10 bonuspunten. De beste zeven scores –Beste Zeven- zijn bepalend voor de ranking in de Mazda Order of
Merit die toegang geeft tot de Mazda Masters. De eerste acht spelers uit de A en B-categorie mogen aantreden op de Masters. Bij gelijk eindigen in de Beste Zeven wordt gekeken wie de meeste wedstrijden heeft gewonnen. Is dat aantal gelijk, dan wordt gekeken naar de meeste tweede plaatsen enz.

Bij verhindering van een speler voor de Masters kan slechts nummer negen invallen. Bij de Masters vervallen alle tot dan toe behaalde punten. In plaats daarvan krijgen de nummers één t/m acht van de OoM respectievelijk de volgende startpunten: 250, 200, 175, 150, 125, 100, 75 en 50. Tijdens de Masters zijn voor de nummers één t/m acht de volgende punten te verdienen: 250, 200, 175, 150, 125, 100, 75 en 50. Bij gelijk eindigen is de ranking in de OoM bepalend. De 16 gekwalificeerden spelen op de Masters tevens om één dagprijs.

Categorie A: 0 t/m 16.9
Categorie B: 17.0 t/m 36

Interlands in het buitenland en wedstrijden op buitenlandse reizen tellen niet mee voor de Order of Merit. Dit geldt ook voor wedstrijden in Nederland waar partners aan deel kunnen nemen, tenzij de wedstrijdcommissie anders beslist.

Gedurende het kalenderjaar wordt niet van categorie gewisseld, uitzonderingen ter
beoordeling van de wedstrijdcommissie daargelaten.

De President’s Putter kan alleen gewonnen worden door een speler uit de A categorie. Om mee te kunnen spelen om de prijzen en de Order of Merit 2018 dienen leden een bij de NGF geregistreerde handicap te hebben. Tevens dient de jaarcontributie 2018 te zijn voldaan.

Circa tweemaal per jaar wordt strokeplay gespeeld. De spelvorm is dan strokemax, d.w.z. maximaal dubbel par plus één, dus oppakken na 6, 8 en 10 op een par 3, 4 of 5 en dan 7, 9 of 11 schrijven. Winnaar is de speler met de laagste netto score.

De matchplaycompetitie telt maximaal 64 deelnemers. Aan alle leden wordt tijdig en tegelijkertijd een verzoek gestuurd om per e-mail in te schrijven.

Samenstelling wedstrijdcommissie en kerntaken: William Wollring(voorzitter, inschrijving, flightindeling), Madelon Barenbrug(secretariaat en prijzen/uitreiking), Frank Uijlenbroek(uitslagen en OoM), Ger Laan(uitslagen, OoM en webmaster), Willem van den Elskamp(matchplay en prijsuitreiking). Hans Botman(webmaster).

Bij de flightindelingen is het streven door het jaar heen steeds in wisselende samenstellingen te spelen. Standaard wordt met drieballen gespeeld. Verzoeken om éénmalig samenspel worden zeer welwillend bekeken.

Lever uw goed gecontroleerde scorekaart met twee handtekeningen meteen na binnenkomst in bij de wedstrijdcommissie. Hoe eerder deze klaar is met de uitslag, hoe eerder we aan tafel kunnen.

Een wedstrijdverslag door de winnaar of iemand anders wordt op hoge prijs gesteld. Aanleveradres is: redactie apenstaartje nvgj punt nl

Bepaling bij uitslagen stablefordwedstrijden: Bij een uitslag met een gelijk aantal
stablefordpunten wint de laagste playing handicap. Bij gelijke stablefordpunten en spel door spelers van gelijk geslacht van verschillende teeboxkleur wint de laagste exact handicap. Eventueel wordt nog gekeken naar de laatste negen holes, de laatste zes, de laatste drie en de laatste hole.

De stroppenpot is afgeschaft, maar bij een no-show zonder geldig excuus kan aan spelers en sponsors gevraagd worden toch de knip te trekken i.v.m. financiële afspraken met de baan.

Prijzen: In principe worden per wedstrijd in beide categorieën drie prijzen toegekend, alsmede een aantal neary’s. Ook kan er een sponsorprijs zijn. Slechts tijdens de prijsuitreiking aanwezige winnaars ontvangen een prijs.

Tot slot: Veel plezier op en rond de golfbaan, speel volgens de regels en tel goed, zodat het NVGJ-motto “elkaar een gezellige dag bezorgen” goed uit de verf komt!

Namens de wedstrijdcommissie
William Wollring